‘Giysi kumbaraları mutluluk dağıtıyor’

1203

Kütahya Belediyesinin kentin birçok noktasına bıraktığı giysi kumbaraları vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Kütahya’da 22 mahallede 70 üzerinde giysi kumbarasıyla ihtiyaç sahibi ailelere aylık ortalama 25 ton giysi ve ayakkabı toplanarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.
Giysi Kumbaraları ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Belediyemiz ve Teamtex Tekstil Sanayi Tic. A.Ş. ile imzalanan protokolle bir yıldır kullanılmış giysi toplama faaliyetleri yapılmaktadır” dedi.

Bu projenin Kütahya Belediyesi sosyal projesi olduğunu söyleyen Saraçoğlu, şöyle konuştu: “İlimiz mahallelerinde uygun yerlerde (22 Mahalle) toplam 70 adet giysi kumbarası bulunmakta olup günlük toplanarak ilimiz 100. Yıl Mahallesi Sosyal Konutlar camii altında bulunan depoda ayrıştırma işlemi yapılmaktadır. Kumbara içinde biriken ihtiyaç fazlası giysi ve ayakkabılar ekipler tarafından toplanıp, cinslerine ve kalitelerinde göre ayrıldıktan sonra kullanıma elverişli olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Haftanın belirli günleri ilgili yardım kuruluşları buradan işe yarayan giysileri ayıklamak suretiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadırlar. Talep doğrultusunda ilgili yardım kuruluşları toplama merkezinden kullanılmış giysileri alabilirler. Aylık ortalama 20-25 ton giysi toplanmakta olup bunun yaklaşık 4 -5 tonu ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Bugüne kadar 285 ton giysi toplanmış olup bunların yaklaşık 60 tonu ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere ayrıştırılmıştır. İlgili firmayla yakın zamanda 2. defa protokol yapılarak sözleşme 21 ay daha uzatılmıştır.”

Sosyal Belediyeciliğin gereğini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Saraçoğlu, “Ayrıca Kütahya’da ihtiyaç sahibi kim olursa olsun bunları bize bildirin. Belki biz göremiyoruz ama o mahallelerde olan her hemşehrilerimize sesleniyorum; bu vatandaşlarımızı bize yönlendirin, adreslerini verin bu Şehirde kimse soğukta kalmasın aç, açıkta kalmasın” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir