10 Ocak Türk İdareciler Günü programı

1250

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 10 Ocak Türk İdareciler Günü ve Vali Yardımcısı Sedat Oktar’ın yaklaşık 38 yıllık görevinin ardından emekliye ayrılması sebebiyle yemek programı düzenledi.

10 Ocak Türk İdareciler Gününün 1978 yılından beri kutlanmakta olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir,  “Mülki İdare olarak Vali, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarımızla bir aile havası içerisinde görev yaparız. 10 Ocak’lar bizlerin yıl içindeki buluşma ve dayanışma günüdür. Mülki idare mesleği olarak biz devletin bel kemiğini oluşturuyoruz. Mesleğimiz devleti ve hükümeti temsil etmeyi, kamu görevlerine ait sorumlulukları taşımayı ve vatandaşla iç içe olmamızı gerektirir. Görevimizin içerisindeki duruşumuz ve tavrımızla devleti yansıtırız. Vatandaş bizde devleti görecek, eğer asık suratlıysak devleti asık suratlı, güler yüzlüysek devleti de güler yüzlü olarak tarif edecek. Birçok meslekten daha fazla tatmini olan bir mesleğin mensuplarıyız” dedi.

Yaş haddinden emekli olan Vali Yardımcısı Sedat Oktar’a emeklerinden dolayı teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sedat Bey, mesleğimize 38, ilimize 4 yılı aşkın hizmet etmiş. 1,5 yıl beraber çalıştık. Kırılmadık, darılmadık, beraber çalışmaktan mutluluk duyduk. Hizmet tecrübesinden, ilimize ait birikiminden de olabildiğince istifade etmeye çalıştık. Her başlangıç bir bitişin işareti. Mutlaka memuriyete başlayan emekliliği, güne başlayan günü bitirmeyi, geceye başlayan da sabahın geleceğini düşünecek. Sedat Bey, yıllık izinlerini de kullanmadan son gününe kadar mesleğinin başında oldu” diye konuştu.
38 yıllık meslek hayatındaki anılarını paylaşan Vali Yardımcısı Sedat Oktar genç meslektaşlarına, “Sizler 38 yıl sonra kısmet olur da emekli olursanız eğer bizim burada bıraktığımızın 2-3 mislini yapmanız gerekir” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti de paylaşan Vali Yardımcısı Sedat Oktar, “Sayın Valimle 1,5 yıl çok koordineli çalıştık, hoş bir ortamımız oldu. 4 yılda Kütahya’da çok şey gördüm. Çalışmalarımızı, Sayın Valimizin dirayetli, toleranslı, yarını çok iyi gören yanı ve vizyonlu bakışıyla buraya kadar getirdik” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Sedat Oktar’a tekrar teşekkür ederek günün anısına çini vazo hediye etti.

Mülki idare amirleri ile Vali Yardımcısı Sedat Oktar’ın onuruna düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, Vali Yardımcıları Sedat Oktar, Kenan Eskin, Arif Yalçın ile Ali Bezirgan, İl Hukuk Müşaviri Şemsettin Erkaya, Aslanapa Kaymakam Vekili Yunus Emre Şahin, Çavdarhisar Kaymakamı ve Emet Kaymakam Vekili Kadir Yurdagül, Domaniç Kaymakam Vekili Tufan Bağır Gilan, Gediz Kaymakamı Muhammed Önder ile eşi, Hisarcık Kaymakam Vekili Tuncay Karataş, Simav Kaymakamı ve Şaphane Kaymakam Vekili Türker Çağatay Halim ile eşi, Pazarlar Kaymakam Vekili Gürsel Temurci katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir