“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun”

1105

Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, yaptığı yazılı açıklamayla basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığını bildirdi.

Basınsız bir demokrasinin olamayacağını belirten Atam,  “Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceği, basının halkın haber alma ve ifade özgürlüğünün teminatlarından biri olduğu söyledi.

“Özgürlük ve demokrasi mücadelesine olan katkıları nedeniyle “Dördüncü Güç” olarak adlandırılan medyanın yeterince özgür olup, halkı olup bitenden zamanında ve doğru biçimde bilgilendirip aydınlatması, ancak kendi aralarında örgütlü ve güçlü olmalarını gerektirmektedir” diyen Atam, şunları kaydetti:  “Birilerinin koruması altında, müdahale edilerek kalemleri onların istediği biçimde şekillenmemeli, işten atılma korkusu yaşamadan gördüklerini ve düşündüklerini köşelerinde ifade edebilmeli, görsel basında objektif bir şekilde  halka ve tartışmaya açabilmelidir. Özellikle Anadolu basınının maddi anlamda zor şartlarda sürdürdüğü faaliyetinde reklam veya ihale ilanı alamama korkusu, emekçilerin İşsiz kalma korkusu, mesleki rekabet veya çeşitli nedenlerle patronlarının, iktidarın veya muhalefetin belirgin bir şekilde boyunduruğu altına girerek basının sessiz kalması veya belirgin bir tarafgirliği; vatandaşın doğruyu öğrenememesi, neticede basından elde edilmesi gereken yararın sağlanamaması sonucunu doğurur. Gereğinde canını ortaya koyarak çalışan gazetecinin maddi ve manevi özgürlüğünün sağlanamadığı yerde, özgür bir basından da söz edilemeyeceği gibi, halkın doğru haber alma hakkına da tecavüz edilmiş olur. Bu vesileyle tüm basın çalışanlarının bu anlamlı günlerini bir bayram havası içinde geçirebilmeleri dileğiyle candan kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir