176 okula 880 bin lira bilim fuarı desteği

1119

Kütahya’da, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında 176 okulda bilim fuarı sergisi açılacağı, bunun için okulların 880 bin lira destek almaya hak kazandığını bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programının hazırlandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında Türkiye’de bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak  176 okulumuzda Bilim Fuarı Sergisi düzenlenecektir. “TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.”

İl Milli Eğitim Müdür vekili Hamdi Sarıöz de: “TÜBİTAK 4006 Bilim fuarı sonuçlarına göre 176 okulumuz toplam 880 bin lira destek almaya hak kazandı. Öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun.” dedi.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir