Kütahya’da 2 bin 18 fidan dağıtıldı

1129

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, yeni yıl dolayısıyla düzenlenen etkinlikte vatandaşlara 2 bin 18 fidan dağıttı.

Kentteki bir alışveriş merkezinde, “Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim” sloganıyla fidan dağıtımı etkinliği düzenlendi.

Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2018 yılının dünyaya barış ve huzur getirmesini dileyerek, yeni yıla ağaç kesmek yerine fidan dikilerek girilmesi çağrısında bulundu.

Farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kayım, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımıza birer fidan verelim, fidanlarımızı diksinler büyütsünler yeni nesillere, yarınlarımıza yeşil bir dünya bırakma noktasında katkı sağlasınlar istedik. Müdürlüğümüz 2018 yılına girerken geleceğimizi daha iyi şekilde oluşturmak ve daha güzel ve yaşanabilir bir dünyada soluk alabilmek için yapılan ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra toplumu bilinçlendirerek vatandaşların da fidan dikimine katkı sağlamalarını hayata geçirmeye çalışıyor. Yapılan fidan dağıtım etkinliğinde dağıtılan 2 bin 018 adet ceviz ve karaçam fidanına olan ilgi, vatandaşlarımızın da bu konudaki duyarlılığını ortaya koydu. Kütahyalı vatandaşlarımız 2018 yılına fidanlarımızla merhaba diyecek.”

Kayım, vatandaşların fidan dağıtımına yoğun ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir