Orman yolları yapımı sürüyor

1180

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, ormancılık faaliyetlerini aksamadan ve en iyi şekilde yürütebilmek için başlattığı yol ağı çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Dumlupınar Orman İşletme Şefliği 2017 programında olan 413 kod nolu yolda büyük onarım ve bu yola bağlantılı traktör yolu tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Yine yapılan çalışmalar ile Simav Orman İşletme Müdürlüğü Korucuk Orman İşletme Şefliğinde Yangın Müdahale Cephesi programında olan 532 ve 537 kod nolu yol yapımı ile Kiçir Orman İşletme Şefliği 2017 programında bulanan 403, 415, 423, 425 kod nolu yollarda toplam yangın müdahale cephesi çalışması yapıldı.”

Bölge Müdürü Adnan Kayım, konuya ilişkin gazetecilere yaptığım açıklamada, şunları kaydetti:  “Orman yolunun olmadığı yerlerde hiçbir ormancılık faaliyetinin yapılamayacağını belirtti. Kayım “ Orman yol ağının düzenli ve kapsamlı olması başta koruma olmak üzere yapacağımız her türlü çalışmada bizlere kolaylık sağlar. Bizde Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü olarak orman işletmeciliğinin vazgeçilmez parçası olan orman yollarımızın bakımlarını yaparak aynı zamanda yeni yollar açıyoruz. Orman ürünlerinin ekonomik olarak taşınması, orman içinde yapılan ekim, dikim, doğal gençleştirme gibi silvikültürel çalışmaların zamanında gerçekleştirilmesi için ulaşımın sağlanması, ormanların kontrollü biçimde korunması ve orman yangınlarına anında müdahale edilmesi yapılacak orman yolları ile mümkün.”

Kayım, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Genel Müdürlüğünün verdiği program çerçevesinde 2017 yılı içerisinde 50 kilometre yeni orman yolu yapımı, 70 km büyük onarım, 102 km üst yapı ve 100 km sanat yapısı çalışmasının yanında Emet’te 9 Km, Gediz’de 14 Km, Simav’da 20 Km ve Tavşanlı’da 11 Km olmak üzere toplam 54 Km yangın müdahale cephesi çalışması yapıldığını da sözlerine ekledi.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir