Kırsal kalkınma projelerine rekor başvuru

1101

Gıda Tarım ve Hayvancılık Kütahya İl Müdürlüğüne, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi programı kapsamında rekor başvuru yapıldığı bildirildi.

239 PROJE BAŞVURUSU, 45 MİLYON PROJE BÜTÇESİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “12. etabı uygulanan program kapsamında, Kütahya 239 proje başvurusu ve 45 milyon liralık proje bütçesi ile rekor kırılmıştır” dedi

2006 yılında ‘Yarısı Sizden Yarısı Bizden, Tamamı Sizin’ sloganıyla başlatılan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi programında geçtiğimiz yıl 86 proje başvurusu ile Kütahya önceki yılların toplamı kadar başvuru alarak bir rekor kırıldığını belirten Gümüş, “Bu yıl 239 proje başvurusu ile yine önceki yılların toplamından fazla başvuru alınarak bir rekora imza atıldı. Program kapsamında alınan proje başvuruları ile Kütahya, kendi rekorunu kırmakla kalmayarak, bölge illerinin tamamını da başvuru sayısında geride bıraktı. Kütahya 239 proje başvurusu aldığı program kapsamında, Bilecik 13, Uşak 34, Bursa 37, Balıkesir 77, Afyonkarahisar 126, Eskişehir 133 ve Manisa 140 proje başvurusu aldı. Başvuruların ilçelere göre dağılımında 45 proje başvurusu ile Tavşanlı başı çekerken, Merkez İlçe 43, Altıntaş 34, Simav 32, Emet 19, Aslanapa 18, Gediz 15, Çavdarhisar 10, Domaniç 8, Dumlupınar 8, Hisarcık 3, Pazarlar 2 ve Şaphane’den 2 proje başvurusu alındı” diye konuştu.

PROJELERDE ‘DEĞERLER’ ÖN PLANDA

Gümüş, başvurularda Kütahya’nın kendine has değeri olan, jeotermal su kaynakları kullanarak ısıtma sağlayan sera projesi başvurularında da, 20 proje başvurusu ile rekor sayıda alternatif enerji ısıtmalı sera proje başvurusu alındığını, başvurusu alınan projelerin konu bazında dağılımının ise 206’sı Çiftlik Faaliyetlerini Geliştirme, 20’si Alternatif Enerjili Sera, 8’i Bitkisel Üretim İşleme Tesisi, 3’ü Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi, 1 Hayvansal Ürün İşleme Tesisi ve 1 Hayvansal Orjinli Gübre İşleme Tesisi şeklinde olduğunu söyledi.

KÜTAHYA, ‘BİZ DE VARIZ’ DİYOR

Gümüş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kütahya el ele verdiğinde, çiftçisiyle, sanayicisiyle yan yana geldiğinde, özelde çalışan danışmanlar ile kamuda çalışan personelin birlikte hareket ettiğinde, nasıl başarı sağlayacağı ortaya konulmuştur. 239 başvuru, Kütahya’nın kendi kabuğunu kırdığı, İl Müdürlüğü’nün kendi kabuğunu kırdığı, çevresinde illere ‘Bizde Varız’ dediği bir başarı. Başvurusu gerçekleştirilen projelerin Vali Yardımcımız Başkanlığında oluşturulan İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilecek. Bu değerlendirmede; projede hukuki bir eksiklik yoksa, evrak bazında bir eksiklik veya hata yoksa, projelerin önümüzdeki yıl hayata geçirilecek.”

PROJELERE 22 MİLYON HİBE

Toplam proje bütçe tutarı 45,3 milyon lira olan projelerin hibe tutarının 22,6 milyon lira olduğunu ve bu rakamın Kütahya’ya sıcak para girişi açısından önem arz ettiğine işaret eden Gümüş, “Ümit ediyorum ki başvurusu alınan projelerimizin eksiği olmaz, tüm projeler onaylanarak hayata geçirilir ve arzu ettiğimiz hibe desteğinin tamamını Kütahya’mıza kazandırmış oluruz. Bu konuda Sayın Bakanımızın ve Genel Müdürümüzün sözünü almanın sevincini ve gurunu yaşıyoruz. Tüm Kütahya’ya hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir