Erdoğan’ın talimatıyla Çetinbaş ile devam

1175

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, 27 Ocak 2017 tarihinde yapılacak olan 6’ınci İl Başkanlığı kongresinde yeniden il başkanlığına devam edeceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kongreye katılacağını belirten Çetinbaş, “Derdi millet, aşkı, sevdası Kütahya olanın hizmete vedası olmaz.” dedi.

“ERDOĞAN’A YOL ARKADAŞI OLMAK GURUR VERİCİ”

Çetinbaş, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı kongresinin 27 Ocak 2017 tarihinde yapılacağını belirtti.

İl Başkanlığı görevinin 25 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen 5’inci olağan il kongresiyle başladığını dile getiren Çetinbaş, şöyle konuştu: “Böyle bir dönemde şehrimizde ve ülkemizde böylesine büyük değişiklikler meydana getiren, sadece ülkemizde değil tüm dünyada gözlerin üzerine çevrildiği, sadece Türkiye’deki değil, tüm dünyadaki mazlum ve gariplerin gözündeki umut ışığı haline gelmiş liderimiz, genel başkanımız, cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sizlerle birlikte yerelde de olsa yar olmak, arkadaş olmak, onun ortaya koyduğu anlayışı elimizden geldiğince, bütün gayretimizle yukarıya taşımaya çalışmak şahsım adına en büyük gurur ve mutluluk vesilesidir.”

“ANADOLU’NUN DESTEKLERİYLE HEYECANIMIZ ARTIYOR”

Görev yaptığı 3 yılda hem Kütahya hem de Türkiye için gayret ettiklerini ifade eden Çetinbaş, şöyle devam etti: “Bu üç yılı şöyle bir gözlemlediğimizde siyasetin insana büyük katma değerler sağladığı kanaatindeyim. Bu üç yıl boyunca 2 genel seçim, 1 halk oylaması ve sizlerin ev bizlerin hayatımız boyunca unutamayacağı hain darbe girişimini birlikte yaşadık. Ülkemizi 21. Yüzyılında sonunda dünya ülkeleri içerisinde daha iyi bir alana taşıma adına gayretimiz oldu. Anadolu’dan küçük küçük desteklerle teşkilatımızın mihmandarlığında halkımızın ortaya koyduğu büyük gayret hem genel merkezimizin hem de sayın cumhurbaşkanımızın kendine duyduğu güveni ve bu uğurda üzerinde taşıdığı heyecanı artırdığı kanaatindeyim.”

“BURALARI MEVKİ MAKAM OLARAK GÖRMEDİK”

Teşkilat mensuplarıyla birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduğunu aktaran Çetinbaş, “İnsan ömrü gibi bu 3 yıl göz açıp kapanıncaya kadar geçti. Şunu ifade etmek isterim, çok çalışmalar yaptık. İl başkanı olduğumuz dönemde o heyecanla milletvekilliği genel seçimlerini, ardından 1 Kasım seçimlerini geçirdik. Bu süreçte gönlünü, kalbini kırdığım, kötü söz söylediğim, bilerek veya bilmeyerek bölgesi için talep ettiği siyasi çalışmayı yapamadığımız kardeşimiz varsa hepsinden hak helalliği istiyorum. Doğru düşünmek, doğru hareket etmek, belirli konumları meşgul ederken buraları mevki ve makam olarak görmememiz lazım. Her daim rızayı ilahiyi unutmamak lazım. Cenabı Allah bizlere de unutturmasın” diye konuştu.

“LİDERİMİZİN TALİMATIYLA DEVAM EDECEĞİM”

İl Başkanlığına yapılacak olan 6’ıncı kongre ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla devam edeceğini de kaydeden Çetinbaş, “Cuma günü itibariyle genel başkanımız, cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 120. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısını icra ettik. Bu toplantı ortaya koymuştur ki artık ülkemizin dünya politikaları üzerinde söyleyecek sözü, etki alanı ve çerçevesi var. Bu her geçen gün büyüyerek, artarak devam etmektedir. Sayın cumhurbaşkanımızın beyan ettiği gibi dünya 5’ten büyüktür. Dünya 5’ten büyükse eğer 1’den hayli hayli büyüktür. Biz bu anlayışla hizmet siyasetini, dava siyasetini göz önüne alarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Değerli arkadaşlarım genel merkez teşkilat başkanlığımızın ortaya koyduğu çalışmalar neticesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 6’ıncı olağan kongre döneminde il başkanlığına devam ediyorum. Kongremizi 27 ocak 2018 tarihinde gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“İL BAŞKANLIĞIMDAN ÖNEMLİ MÜJDE”

İl Başkanlığından önemli gördüğü, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya’ya geleceğinin müjdesini de veren Çetinbaş, “Benim il başkanı olmamdan daha önemli bir haber ise, başta teşkilat mensuplarımızın, sonra Kütahya halkımızın gönlünde taht kurmuş, yaptığı her hareketle bizi gururlandıran ve sevindiren, ağzından çıkan her kelimeyi emir mertebesinde gördüğümüz, liderimiz, genel başkanımız,   Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan kongremize teşrif edecek. Çalışmalarımıza bugün itibariyle start veriyoruz. Kongre tertip komitesi kuracağız. Komitenin başkanlığı İl Genel Meclisi Başkanımız sayın Musa Yılmaz bey yapacak. Cenabı Allah hepimiz için hayırlısını versin. Hayırlı hizmet etmeyi nasip etsin. Cenabı Allah mahcup etmesin. Derdi millet, aşkı, sevdası Kütahya olanın hizmete vedası olmaz.” dedi.

Bu arada, Çetinbaş’ın açıklama yaptığı esnada teşkilat mensupları alkışlarıyla destek olurken basın toplantısına AK Parti ilçe başkanları da katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir