Vali Nayir’den özel okullara ziyaret

1167

Vali Ahmet Hamdi Nayir her hafta gerçekleştirdiği okul ziyaretleri kapsamında il merkezinde faaliyet gösteren Doğa Koleji ile Özel Kütahya İsabet Okullarını ziyaret etti.

Doğa Koleji ziyaretinde Ortaokul – Lise Müdürü Alper Ersoy, Anaokulu Müdürü Ebru Tülümen,  İlkokul Müdürü Tuba Bülbül, Öğrenci Meclisi temsilcileri tarafından karşılanan Vali Nayir, Öğrenci Meclisi temsilcilerinin istek ve arzularını dinledi, projeleri hakkında bilgiler aldı.

Öğrenci Meclisi tarafından düzenlenen ve bu yıl 2.’si yapılacak olan “Bu Kış Beni Sen Giydir” ile “Yetimler Gülümsemek İster” projeleri kapsamında toplanan yardımları da inceleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencileri tebrik edip, teşekkür etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Özel Kütahya İsabet Okullarını ziyaretinde ise Okul Müdürü Cihat Kurt, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı.
Gerçekleştirdiği 3 okul ziyaretinde de sınıfları tek tek gezip, öğrencilerle birebir ilgilenen Vali Ahmet Hamdi Nayir’e öğrencilerin ilgisi de büyük oldu. Kimi imza istedi, kimi yaptığı çalışmaları göstermek için sıraya girdi.

Okul ziyaretinde derslere de katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir, tahtanın başına geçti ve öğrencilere iki soru sordu. Sorulardan ilki 3 adet doğru çizerek 6 noktayı birleştirme, ikinci soru ise 9 noktayı 4 doğruyla birleştirme oldu. İlk soruyu doğru yanıtlayan öğrenciler ikinci soruya doğru yanıt veremeyince çözümü Vali Ahmet Hamdi Nayir anlatarak gösterdi.

“FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR NESİLLER İSTİYORUZ”

Vali Nayir öğrencilere nasihat vermeyi de ihmal etmedi. Öğrencilerden kendilerine güvenmelerini ve cesaretli olmalarını isteyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, kendi hür fikirlerinin peşinde gitmeleri gerektiğini kaydetti. Vali Nayir, “Biz geleceğimizi ancak çocuklarla kurtarabileceğimizi, gelecekte daha iyi bir dünya, daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir Kütahya için sizlerin eğitimine olan ihtiyacımızın farkındayız. Sizler bu aşamada kararlarını vermiş, geleceğe ait hesaplarınızı yapmış olmalısınız. İnşallah başaracaksınız. İmkanlar eskiye göre çok daha iyi. Bunun başarıya yansıması lazım. Sizler daha başarılı öğrenciler olarak geleceğe yön vermeniz lazım. Bu yüzden düşünce yapınızı, hayatı anlama, hayatı tanıma noktasındaki gayretinizi artırmanızı bekliyoruz. Kendi düşüncelerinizin üstündeki düşüncelere çok fazla kapılmayın. Sizden çok farklı insanlar yok dünyada. Siz neye inanıyorsanız onun arkasından gitmeye çalışın. Çok fazla diğer kişilerin tesirinde kalmamaya çalışın. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin böyle olması lazım. Baştan saplantılı düşüncelere kapılmamış, hayatı anlama ve tanıma noktasında kendine güvenen kişiler olarak yetişmenizi istiyoruz” dedi.

“SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN”

Sevilerek yapılan işin kişiye yorgunluk değil mutluluk vereceğini ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “En sevdiğiniz işi yapmaya çalışın, o işte en iyi siz olun. Severek yaptığınız işte yorulmazsınız. Babası, Osman Hamdi’yi Paris’e mühendislik eğitimi için göndermişti. O gitti, dünyaca tanınmış bir ressam olarak geri geldi. Belki hayatı boyunca da hiç yorulmadı çünkü sevdiği işi yaptı. Sıradan olmayın, yaptığınızın işin en iyisi siz olursanız el üstünde tutulursunuz. Hedeflerinizi büyük tutmanızdan yanayız çünkü biz sizden beklentilerimizi büyük tutuyoruz. Kanaat güzel bir duygu ama bu konuda kanaat göstermeyin, daha fazlasını isteyin. İnşallah sizler de bunu başaracak öğrencilersiniz” diye konuştu.

“ÇALIŞANLARIN KAZANACAĞI BİR SINAV OLACAK”

Öğrencilerin TEOG yerine gelen sistem hakkındaki sorularına da yanıt veren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sınav sistemine takılmayın. Derslerinizi en iyi şekilde öğrenin, hazırlıklarınızı yapın. Sistem değişse bile dersi iyi bilenler yine başarılı olacak.  Bilenin yapacağı bir sınav olacaktır. Bilenin kaybedip, bilmeyenin kazanacağı bir sınav olmayacaktır. Sınav sistemiyle ilgili açıklamalar geldikçe de Milli Eğitim Müdürlüğümüz sizleri bilgilendirecek” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Özel Boğaziçi Şehir Koleji, Doğa Koleji ile Özel Kütahya İsabet Okulları öğretmenleriyle de istişarelerde bulunup istek ve arzularını dinledi.

“ÖZEL – KAMU AYRIMI YAPMIYORUZ”

Devlet okulları ile özel okulların yetiştireceği tüm öğrencilere Kütahya’nın ihtiyaç duyduğunu dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bizlerin görev alanı içerisinde yalnızca eğitim yok. Eğitimle beraber çok farklı konular var. Görevler arasında şu önemlidir, bu az önemlidir diye ayrım yapmıyorum ama önemli konularımızdan birisi eğitim konumuz. Her ferdin, her ailenin, her toplumun gündeminde var olan bir konu eğitim konusu. Dolayısıyla bizim de kamu üst yöneticisi olarak ilgilenmemiz gereken konulardan bir tanesi mutlaka eğitim olmak zorunda. Kendi ilimizdeki eğitimin başarısından mutluluğu hissetmeliyiz, varsa başarısızlık onun sorumluluğunu da yine biz yüklenmeliyiz. Bunun içerisinde de özel, kamu ayrımını yapmıyoruz. Kütahya’nın ihtiyacı olan eğitimi bir taraftan devlet okullarında vermeye çalışırken, bir taraftan da devletin kontrolünde, onun verdiği izinler doğrultusunda özel okullarda da tamamlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla her iki kanattan da yetiştirdiğimiz öğrenciler bu ülkemizin ihtiyacı olan öğrenciler olacak” ifadelerini kullandı.

“SİZLER ÖNEMLİSİNİZ”

Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yürütülen meslekler içerisinde tatmini en yüksek olan mesleklerden bir tanesi öğretmenlik. Sizler, geleceğe yön verebilecek, geleceğe ait önemli inşa faaliyetini yapabilecek bir nesli teslim alıyorsunuz. Anne, babanın size teslim ettiği çocuklara yarın ülkeyi teslim edeceğiz. Bunlar önemli bir tatmin duygusu. Sizler bu ülke için önemlisiniz, sizler her fert, her aile için önemlisiniz” dedi.

“ADANMIŞ ÖĞRETMENLER BAŞARACAK”

Beklentilerinin yüksek olduğunun altını çizen Vali Ahmet Hamdi Nayir öğretmenlerin Türkiye’nin geleceğine yön vereceğini söyledi. Adanmış öğretmen vurgusu yapan Vali Nayir, “Severek yaptığınızda daha etkili olacağınız bir faaliyettir bu. Bir de mecburiyetten yapılmış bir görev vardır. Bu işler atanmışlıkla olmuyor, adanmışlıkla oluyor. Herkes bu göreve atanabilir ama herkes bu göreve kendini adamayabilir. Bu görevde olan kişiler daha özverili, daha fedakar olduğu müddetçe etki derecelerini de artırırlar. Öğretmenlerimizin de bu bilgi ve şuur içerisinde olduğuna kanaat getiriyoruz. Bunları yapabilirsek bu zor coğrafyada ayakta kalmanın tek şartı olan iyi yetişmiş insan gücünü elde edeceğiz diye düşünüyoruz. Yoksa herkesin hedefinde, planında var olan bu ülke ve bölgeyle ilgili olarak faaliyetler, kumpaslar bitmeyecek, devam edecek. Bizim güçsüz zamanımızda bünyeye girecek mikrobun tesiri daha farklı olacaktır. Biz güçlü olduğumuz müddetçe onlarla baş etmesini de kolay bileceğiz. Dolayısıyla bizim bu kurumları yalnızca eğitim, öğretim yeri diye değil, ülkenin geleceğine yön veren yerler olarak görmek hakkımız diye düşünüyoruz. Açık bir ifadeyle, biz beklenti çıtamızı her okulumuzda sürekli yüksek tutuyoruz. Diyoruz ki, herkes görevini tam yapsa bizim birçok problemimiz kendiliğinden hallolur. Trafik, sağlık, geçimsizlik problemimiz hallolur. Bu ülke için, bu topraklar için, bu aziz millet için yapılacakların en iyisini arkadaşlarımız yapma gayreti içerisinde diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZİM İYİ YETİŞMİŞ BİR NESLE İHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin iyi yetişmiş insan gücü olduğundan da söz eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “İnsan olarak, vatandaş olarak, toplumda bir fert olarak iyi yetişmiş kişilere ihtiyacımız var. Bunun da vazgeçilmez tek kaynağı öğretmenlerimiz, okullarımız. Dünyanın, ülkemizin, Kütahya’mızın ihtiyaç duyduğu, hakka, hukuka saygılı insanların yetişmesinde sizlerin gayretine ihtiyacımız var. Ailelerin sizden beklentileri büyük, milletimizin eğitimden beklentisi büyük. Devlet olarak baktığımızda bizler de birçok hatanın altında eğitim eksikliğini görüp inşallah bunlar telafi olacak diyoruz” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hamdi Sarıöz ile Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Muhsin Kaymak eşlik etti.

 

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir