‘Kütahya için çalışıyoruz’

1139

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından çıkarılan Martı Dergisi’nin konuğu oldu. Cemiyet faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Sağlam, Kütahya’nın tanıtımı için yapılan her türlü projeye destek vereceklerini ifade etti.

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından üç aylık periyotlarda çıkarılan Martı Dergisi’nin konuğu olan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Cemiyet tarafından yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin gerek yerel basın kuruluşları, gerekse ilin kalkınmasına destek veren bir dernek olduğunu vurgulayan Sağlam, Kütahya’nın tanıtımı için yapılacak olan her türlü projeye de destek vereceklerini belirtti.

‘ZORLUKLARI İŞ BİRLİĞİ İLE AŞMAYI AMAÇLIYORUZ’

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin yaklaşık 37-38 yıllık bir maziye sahip olduğunu hatırlatan Erkan Sağlam, ilin tanıtımına katkı sağlamak adına önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Cemiyet olarak faaliyet alanında bazı sorunlar ve zorluklar yaşansa da, bu problemleri aşmak için yönetim kurulu, basın mensupları ve Kütahya’nın önde gelenleri ile sürekli iş birliği içerisinde çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Sağlam, “Yaşadığımız sorunların başında temsil ettiğimiz yerel basının ayakta kalma mücadelesi yer almaktadır. Bu noktada ilimiz Valisi başta olmak üzere mülki amirleri, sivil toplum örgütleri ve iş dünyası ile görüş alışverişleri yapıyoruz. Bizler sorunları ve zorlukları iş birliği ve istişarelerle aşmayı amaçlıyoruz. Göreve yeni gelmemiz nedeniyle bundan sonrada bu doğrultuda ilerleyeceğiz” diye konuştu.

‘MEYVELERİNİ İLERLEYEN DÖNEMLERDE ALACAĞIZ’

Üyelerle birlikte ilin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili çalışmalar yaptıklarını söyleyen Sağlam, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin önümüzdeki dönemler için planladıkları çalışmalardan da bahsetti. Geçtiğimiz aylarda Ortadoğu’dan 47 gazeteciyi Cemiyet olarak Kütahya’da ağırladıklarını söyleyen Başkan Sağlam, Gazeteci arkadaşlara ilimizin tarihi, kültürel ve turizm alanlarını tanıttık. İlimizin önemli firmalarını ziyaret ettik. Ortadoğu’dan gelen gazeteci arkadaşlarımız ilimizde konakladıkları 2 gün süresince çekimler yaptılar, röportajlar aldılar. Daha sonrada Irak, Mısır, Dubai, Filistin, Suriye, Ürdün, Lübnan ve Cezayir gibi ülkelerde kendi yayın organlarında Kütahya’yı tanıttılar. Arap turistleri Kütahya’ya çekmek adına yaptığımız bu organizasyonun meyvelerini ilerleyen aylarda alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

‘ULUSAL VE ULUSARARASI BASINI KÜTAHYA’DA AĞIRLAYACAĞIZ’

Önümüzdeki dönemlerde de Kütahya’nın tanıtımı noktasında çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade eden Sağlam, “İlin tanıtımında yapılan her türlü projeye destek vereceğiz. Bundan sonraki süreçlerde seminer sempozyumlar yapmayı planlıyoruz. Bu organizasyonlarımıza Türkiye genelinden katılımcıları davet ederek hem Kütahya’yı tanıtacağız hem de meslektaşlarımızla bir kaynaşma sağlayacağız. Ayrıca yine Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile birlikte hazırlayacağız proje ile basın mensuplarını Kütahya’da toplamak ve ulusal ve uluslararası basın mensuplarına değerlerimizi tanıtmak en büyük hedeflerimizden. Böylelikle ilimizin değerlerini Türkiye genelinde tanıtmayı amaçlıyoruz. Tabi bu projede ilimiz valiliği, belediyesi, sivil toplum örgütleri gibi birçok kuruluş ve iş dünyasından destek almamız gerekiyor. Gerekli görüşmeler neticesinde bu projemizi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

‘KALKINMA AJANSLARININ KATKISI BÜYÜK’

Kalkınma ajanslarının sağladığı destekler ve faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulunan Erkan Sağlam, “Sağlanan desteklerle çok önemli işler ortaya çıkıyor. Bilgilendirme noktasında da destek almak isteyenlere önemli hizmetler sunuluyor. Ayrıca bölgelerin kalkınmasında, sorunlarının ve çözüm yollarının belirlenmesinde yaptıkların araştırmalarla büyük destek veriyorlar. Sorunların tespiti bana göre en önemli faktördür. Sorun tespit edilmişse çözüm için atılacak adımlar büyük oranda belirlenmiş demektir. Bu noktada Zafer Kalkınma ajansını tebrik ediyorum” dedi.

‘STK’LAR DESTEKLERLE DAHA ETKİN ÇALIŞABİLİYORLAR’

Zafer Kalkınma ajansının verdiği desteklerin çok olumlu olduğuna vurgu yapan Sağlam, “Şimdi birçok sivil toplum örgütümüz kısıtlı imkanlarla faaliyetler yapmak için mücadele veriyor. Yapacakları projelerle Zafer Kalkınma ajansından destek aldıklarında çok daha etkin ve yararlı olabileceği kanaatindeyim. Tabi birde ZEKA yetkilileri ile STK temsilcilerini bir araya gelerek ortak fikir birliği yapması bu noktada daha etkin fikirler üretebileceği kanaatindeyim” dedi.

 

 

 

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir