Eğitim Bir-Sen eğitime şiddeti kınadı

1205

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi, İzmir Ödemiş’te okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırıyı “Eğitimciye şiddete dur de” sloganıyla kınadı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir araya gelen sendika üyeleri, ‘Öğretmen toplumun temel taşıdır’, ‘Bakanlık uyuma öğretmene sahip çık’, ‘Şiddete hayır öğretmene saygı’, ‘Sözde, lafta değil, öğretmene itibar’ şeklinde slogan attı.

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi Başkanı Fatih Köse, burada yaptığı açıklamada, geleceği hedef alan şiddeti lanetlediklerini, yetkilileri de tedbir almaya davet ettiklerini belirtti.

Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’in, öğrencisi tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybettiğini anımsatarak eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlanan şiddetin üzücü olduğu kadar düşündürücü olduğunu dile getiren Köse, şunları kaydetti:

”Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Aynı gün Iğdır merkeze bağlı bir Anadolu lisesindeki bir müdür başyardımcısı kardeşimiz de görev sırasında saldırıya uğramış, öğrencilerini korumaya çalışırken, gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğrayarak ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır.  Öğretmenlerimize acil şifalar diliyoruz. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın genelde bütün vatandaşlarımızı hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. İlgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz.B u saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız.”

Saldırılar karşısında yetkililerden caydırıcı tedbirler alınmasını beklediklerini de kaydeden Köse, “Giderek artış gösteren, bazısı ağır yaralama bazısı da cinayetle neticelenen bu saldırılar karşısında öğretmenlerimiz kendilerini savunmasız hissetmekte, yetkililerden caydırıcı tedbirler, mesleğin itibarını artıracak politikalar beklemektedir. Özellikle Bakanlığımızdan daha duyarlı bir yaklaşım beklediğimizi ve beklentilerimiz doğrultusunda gündeme dair açıklamalarla çalışanlarının yanında olduğunu ilan etmesini bekliyoruz. Biz arzu ederiz ki katledilen ve şiddete maruz kalan bir eğitimci, kulağı çekilen bir öğrenci kadar gündemimizde olsun. Biz yarına dair hayalleri ve beklentileri olan bir camiayız. Yarınlar bizim elimizde, yüreğimizde ve omuzlarımızda şekillenecek. Bunu yaparken gerekli kolaylığın sağlanmasını, tüm paydaşlarımızın bu bilinçle hareket etmesini, yetkililerin öğretmeni, eğitim çalışanını bu işin figüranı değil, aktörü olarak görmesini istiyoruz. Uygulanan politikaların eğitimi arzu edilen yere getiremediğini ve okullarda sürekli tehdit altıda bir eğitim ordusuyla zafer kazanılamayacağını ifade ve ilan ediyoruz. Yetki ve sorumluluk dengesinin bir ana önce kurularak geleceğe emin adımlarla yürümek en büyük arzumuzdur. Böyle bir olayın tekrarlanmaması niyazıyla tüm çalışanlarımızı Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

 

 

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir