4 ayda 200 kişiye yardım eli

1106

Anadolu Halk ve Barış Platformu’nun (AHBAP) Kütahya’daki üyeleri, bir taraftan ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatırken, diğer taraftan sokakta çalışan yaşlı ve çocuklara mont yardımı yapıyor.

Sanatçı Haluk Levent’in önderliğinde sosyal medya üzerinden faaliyetlerine başlayan AHBAP, dernekleşmesinin ardından Türkiye’nin 60 ilinde olduğu gibi Kütahya’daki AHBAP’larıyla yardıma muhtaç kimselere umut ışığı oluyor. Nisan ayında Kütahya’da birkaç AHBAP’la çıktıkları yolda 7 ay gibi kısa bir sürede 100 gönüllüye ulaşan platform, sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkatleri çekiyor. ‘Mamalar bizden dağıtması sizden’ projesiyle sokak hayvanlarını besleyen, ‘Her ay bir mahalle’ projesiyle ihtiyacı olan her aileye ulaşıp yardımda bulunan, ‘Köy okullarının farkı yok’ projesi ile okulların eksiklerini gideren ve ‘Kimse üşümesin’ diyerek sokakta çalışan çocuklara ve yaşlılara kıyafet, mont ve bot yardımı yapan AHBAP’lar, diyaliz hastaları içinde beyaz kan projesine hazırlık yapıyor.

Platformun çalışmaları hakkında bilgiler veren AHBAP Kütahya İl Temsilcisi Merve Abay, son 4 ay içerisinde 200 kişi ve 10 aileye yardımda bulunduklarını söyledi. AHBAP Platformu olarak sadece Kütahya’da değil, diğer illerle de koordineli bir şekilde çalışarak tüm Türkiye’de yardıma ihtiyacı olan herkese ulaştıklarını vurgulayan Abay, Kütahyalı bir gencin 90 bin liralık ameliyat masrafının bir kısmını karşıladıklarını söyleyerek,  “Kimsesizlerin evlerine çeki düzen veriyoruz. Sadece maddi olarak değil, temizlik gibi gönüllülük faaliyetlerinde de bulunuyoruz. Toplu olarak hayvanları besliyoruz. İhtiyacı olan her aileye ulaşıp yardım etmeye çalışıyoruz. Okulların eksiklerini gideriyoruz. Anlık talep doğrultusunda da bizden bir şey istenirse araştırıp, proje kapsamına alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye gündemini ilgilendiren doğa ve insanlık projelerinde Kütahya AHBAP olarak biz de daima varız” diyen Abay, “Ahbap tüm Türkiye’de yardıma muhtaç herkese ulaşıyor ve yardım ediyor. Doğayı seviyor, koruyor. Hayvanları asla unutmuyor. Bugün 1 kişi yarın 100 kişi. Bu ahbaplık hiç bitmiyor. Nisan ayından beri hiç vazgeçmedik. Kütahya’da ahbap olabilmek için hep çabaladık. Kütahya’da hiç ahbap kalmayana kadar da elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir