KYK öğrencilerinden geleceğe 3 bin 700 fidan

1249

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Eynegazi Köyü sınırlarında hazırlanan sahada tesis edilen KYK Ormanına “Her Öğrenci İçin 1 Fidan” projesi kapsamında 3 bin 700 adet fidan dikildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ve Kütahya Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonda 220 öğrencinin katılımı ile dikilen fidanlar toprağa tutundu.

Törende konuşan Bölge Müdür Yardımcısı Niyazi Aydın; Dünyada orman varlığı azalırken Türkiye’de orman varlığı artıyor diyerek başladığı konuşmasında; “Yüzde 56’sı orman olan bir ilde yaşıyoruz. Kütahya’da yaptığımız fidan dikimleri ile yarınlara daha yeşil bir çevre bırakma çabasındayız. Bugün burada öğrencilerimiz ile birlikte diktiğimiz fidanlar, yarınlara bırakacağımız en güzel miras olacaktır. Katkı sağlayan herkese ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu arasında imzalanan protokol çerçevesinde “Daha Yeşil Bir Türkiye” idealiyle KYK yurtlarında barınan her öğrenci için bir fidan dikilerek, yaşanılabilir bir çevre oluşturulmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

2016 yılında imzalanan protokol çerçevesinde tesis edilen KYK ormanları ile,  Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda barınmakta olan öğrencilerin de katılımı sağlanarak ağaç, orman sevgisi ve yeşilin yaşatılması konularında gençlerin bilinçlenmeleri de sağlanıyor.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir