Atletizm Milli Takımı Vali Nayir’i ziyaret etti

1231

Slovakya’nın Samorin şehrinde 10 Aralık’ta gerçekleştirilecek Avrupa Kros Şampiyonası’nda mücadele edecek Atletizm Milli Takım Sporcuları Kütahya’da kampa girdi.
Atletizm Milli Takımlar Koordinatörü Halil Akkaş, Kamp Müdürü İbrahim Urgancı ile milli sporcular Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Milli sporcuları Kütahya’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “İlimizin seçilmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz. Milli sporcularımızı ilimizde misafir etmenin ve diğer spor faaliyetlerine de bir öncü olması açısından atletizmi ilimizdeki başarısını tetikleyecek unsur olarak görüyoruz. Milli sporcularımız burada kamp yaparsa bizim gençlerimizin de spora olan ilgisi artar diye düşünüyoruz. Atletizmle ilgilenen gençlerimizi, çocuklarımızı heveslendirir” dedi.
35 sporcuyla mücadele vereceklerini aktaran Atletizm Milli Takımlar Koordinatörü Halil Akkaş, “Bundan önceki yapılan Avrupa Kros Şampiyonasında toplam 18 madalyanın 6 tanesini biz almışız. Bu yıl hedefimiz 9 madalya” dedi.
Kamp Müdürü İbrahim Urgancı, Kütahya’nın atletizmde önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Akkaş, “Türkiye’de iki tane ilimiz üniversitenin etkinliğiyle özellikle atletizm alnında önemli bir yer kapladı. Onlardan biri Kütahya, diğer Aydın ilimizdir. Kütahya’da Halil Akkaş’ın örnek bir sporcu olarak yetişmesi büyük bir etken oldu. Bunun yanında üniversitenin de atletizme yönelik yapmış olduğu çalışmalar ilin gerek tesis, gerek iklim ve rakımı yönünden elverişli olması nedeniyle de burada milli takımın dışında da çok güzel bir atletizm potansiyeli oluştu” ifadelerini kullandı.
Spora olan ilgiyi artırmak için gerekli çalışmaların yapıldığını dile getiren Vali Nayir, “Bir yönüyle il valileri olarak merkezi idarenin temsilcileriyiz, bir yönüyle il özel idarelerin temsilcisi olarak yerel yönetimlerin temsilcileriyiz. Her iki sahada da sporun bizim için özel bir yeri var. Devlet olarak anayasamızda da yer aldığı şekliyle sporu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Faydalı olan her şeyin altında sporun var olduğunu düşünüyoruz. Sağlık, özgüven, arkadaşlık gibi birçok duygu sporla gelişecek, zararlı olan birçok şeyin de önünü kesecek husus diye düşünüyoruz. Bu amaçla da hem merkezi, hem belediyeler, özel idareler, üniversiteler olarak elimizden geldiği kadar spor alanları geliştirmek ve spora olan ilgiyi artırma gayretindeyiz. Türkiye gibi ülkelerin ferdi spordaki başarıları daha üst başarılar. Takım sporlarında maalesef biraz geri kalıyoruz. Arkadaşlarımızdan isteğimiz de sporu bir hayat olarak görüp yeni gelen nesle de bunu böyle anlatmaları. Bizim, Halil Akkaş gibi güzel örneklere ihtiyacımız var” diye konuştu.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir