‘Hisse-i Şayia’ oyunu sahnelendi

1298

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ‘Hisse-i Şayia’ isimli oyunuyla Kütahyalı seyirciyle buluştu.

Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbn-ür Refik Ahmet Nuri Sekizinci’nin yazdığı ve Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği oyun, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Tiyatro gösterisine, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile eşi Aysel Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile eşi Birgül Çevik, Belediye Başkan Yardımcıları, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Zihni Göktay, Selma Kutluğ, Hikmet Körmükçü,  Aybar Taştekin, Sezai Aydın, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak ve Zeynep Göktay Dilbaz’ın rol aldığı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Gecede, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, tiyatro sanatçılarının her birini tebrik ederek günün anısına çini tabak hediye etti.

Başkan Kamil Saraçoğlu, “Kütahya geçmişiyle önemli şehirlerden bir tanesi. Çok değerli misafirlerimizi sizlerle buluşturduk. Bizleri kırmadılar geldiler en büyük teşekkürümüz sanatçılarımıza; ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarına ayrıca teşekkür ediyorum. Anadolu’daki bir şehirle ortak bir çalışma yapma fırsatını verdiler. Hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ise, “Sanatsever, tiyatrosever Kütahyalılarımıza bu güzel geceyi yaşattıkları için uzun yıllarını tiyatroya veren sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Buradaki mutlu sonların farklı versiyonlarını görmek üzere ilimize hoş geldiniz demek istiyorum” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir