Şebekeler için 27 milyon metreküp su çekildi

1212

TÜİK tarafından tüm belediyelere uygulanan 2016 yılı Belediye Su İstatistikleri Anketi sonuçlarına göre Kütahya belediyeleri tarafından su kaynaklarından içme ve kullanma suyu şebekesine 27,7 milyon metreküp su çekildiği bildirildi.

BİN 394 BELEDİYE 5,8 MİLYAR METREKÜP SU ÇEKTİ

Türkiye İstatistik Kurumu Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2016 yılı Belediye Su İstatistikleri Anketinin sonuçlandığı belirtildi.

Bin 397 belediyeden bin 394’üne içme ve kullanma suyu şebekesi ile hizmet verildiği, belediyeler tarafından su kaynaklarından içme ve kullanma suyu şebekelerine 5,8 milyar metreküp su çekildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Çekilen suyun yüzde 44,8’i barajlardan, yüzde 26,8’i kuyulardan, yüzde 17,1’i kaynaklardan, yüzde 9,5’i akarsulardan ve yüzde 1,8’i göl, gölet veya denizlerden sağlanmıştır. İçme ve kullanma suyu şebekelerine çekilen toplam 5,8 milyar metreküp suyun 3,4 milyar metreküpü içme ve kullanma suyu arıtma tesislerinde arıtılmıştır. Arıtılan suyun yüzde 92,9’una konvansiyonel, yüzde 6,1’ine gelişmiş, yüzde 1’ine ise fiziksel arıtma uygulanmıştır. Belediyeler tarafından içme suyu şebekesine çekilen kişi başı günlük ortalama su miktarı 217 litredir. Üç büyük şehrimizde ise çekilen kişi başı günlük ortalama su miktarının İstanbul için 189 litre, Ankara için 227 litre, İzmir için 173 litre olduğu tespit edilmiştir.”

KÜTAHYA’DA KİŞİ BAŞI ÇEKİLEN GÜNLÜK SU ORTALAMA 174 LİTRE

2016 yılı Belediye Su İstatistikleri Anketi sonuçlarına göre Kütahya belediyeleri tarafından su kaynaklarından içme ve kullanma suyu şebekesine 27,7 milyon metreküp su çekildiği de ifade edilen açıklamada, “2016 yılında Kütahya’daki 27 belediyenin tamamında içme ve kullanma suyu şebekesi ile hizmet verilmiş olup içme ve kullanma suyu şebekesi ile hizmet verilen nüfusun belediye nüfusu içindeki oranı yüzde 99,6 olarak gerçekleşmiştir. Kütahya belediyeleri tarafından su kaynaklarından içme ve kullanma suyu şebekesine 27,7 milyon metreküp su çekilmiş olup çekilen suyun 15,2 milyon metreküpü kaynaklardan, 6,4 milyon metreküpü barajlardan, 6 milyon metreküpü kuyulardan sağlanmıştır. Kütahya’da belediyelerce çekilen suyun yüzde 25,1’i arıtılmıştır. Arıtılan suyun tamamı konvansiyonel arıtma tesisinde arıtılmıştır. Kütahya ili kişi başı çekilen günlük ortalama 174 litre su ile kişi başı çekilen ortalama su miktarının en yüksek olduğu Ege Bölgesi illeri arasında 6., Türkiye’de 65. sıradadır.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir