Hayallerini süs tavuğu çiftliği süslüyor

1591

Kütahya’da, hobi olarak süs tavuğu besleyen 24 yaşındaki bedensel engelli, destek bulduğu takdirde “süs tavuğu çiftliği” kurmak istiyor.

Osmangazi Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde arkadaşları ve ailesinin yardımıyla yaptığı tel kafeste süs tavuğu besleyen evli ve bir çocuk babası Murat Yaldız, yaptığı açıklamada, çocukluk hayali olan çiftliği kurarak engellilere örnek olmak istediğini söyledi.

Yaldız, doğuştan yürüme engelli olduğunu hatırlatarak, liseden sonra öğrenim hayatına devam edemediğini ve kendisine hobiler edindiğini belirtti.

Önce köy tavuğu besleyerek bu işe başladığını anlatan Yaldız, şunları dile getirdi: “2-3 yıl önce de arkadaşlarım vasıtasıyla süs tavuklarıyla tanıştım. Süs tavuklarının ırklarının Osmanlı’ya dayandığını duyduğumda bu tavukları daha da sevdim. Günlük hayatımda vakit geçirmek için hobi maksatlı bunlardan beslemeye başladım. Görüntüleri, paçalı olmaları çok hoşuma gidiyor. Zaman zaman üretimleri de oluyor. Civcivleriyle kendim ilgileniyorum. Evimin bahçesinde yaptığım küçük kümeste bunları besliyorum.”

Destek görmesi halinde hobisini geliştirmek ve bu iş üzerine profesyonel anlamda çalışmak istediğini aktaran Yaldız, “Devlet destekli bir proje olursa ileride bu üzerine bir çiftlik kurmak isterim. Bu işi severek yaptığım için çok da iyi bir iş kurabileceğime inanıyorum.” dedi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir