Germiyan Bilge Koleji 15 yaşında

1468

Kütahya’da, 2003 yılından bu yana eğitim alanında faaliyet gösteren Germiyan Bilge Koleji, kuruluşunun 15’inci yıl dönümünü kutluyor.

Kolejin Zafertepe Mahallesindeki kampüsünde gazetecilerle bir araya gelen kurumun kurucu müdürü Arif Kulluk, 2003 yılında “kendini eğitime adamış” bir grup genç girişimci tarafından Kırklar Koleji olarak faaliyet gösteren eğitim kurumunu devralarak, “Nitelikli Hayat Nitelikli Eğitimle Başlar” sloganıyla Kütahya eğitim öğretimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Kolejin ismini düzenledikleri bir yarışma sonucu “Germiyan” olarak belirlendiğini, 2013 yılında da Germiyan Bilge Koleji ismi ile Kütahya’da eğitim-öğretim faaliyetine Zafertepe Mahallesindeki 6,5 dönümlük kampüs alanında devam ettiklerini dile getiren Kulluk, şöyle konuştu: “Tam 15 senedir ortak insanlık vasıflarının ve yaşadığı dünyanın değerini bilen, daha mutlu ve huzurlu, yaşanılabilir bir dünya oluşturacak bilince sahip, kendi mutluluğu ile yetinmeyip çevresine mutluluk saçan bireyler yetiştiriyoruz. Bunun yanı sıra geçmişle bağını koparmadan geleceğe emin adımlarla ilerleyen güçlü Türkiye olma yolunda çalışkan, hür, kendine güvenen, kendi kararlarını kendisi alabilen sorgulayan, araştıran, sanatta ve sosyal hayatta etik ve estetik dengesini kuran, akademik başarılara imza atarken sosyal-kültürel etkinliklere katılıp beceri elde eden öz dilini güzel kullanabilen ve yabancı dili konuşup anlayan, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda bireyler yetiştirdik. Yetiştirmeye de devam ediyoruz.”

Kurum olarak 15’inci yıllarını kutladıklarını da kaydeden Kulluk, kurumumuz Kütahya için var olamaya, Atatürkçü düşünce ve çağdaş ve teknolojik normlara uygun hizmet etmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen basın toplantısına Kulluk’un yanı sıra şirket yöneticisi Soner Kurtoğlu, Ortaokul Müdürü Nusret Bütünay, İlkokul Müdürü Halil Aksoy ve gazeteciler katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir