Lise öğrencileri ata binme heyecanı yaşadı

1394

Kütahya’da, lise öğrencileri İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şubesi ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında hayatlarında ilk defa ata binme heyecanını yaşadı

Kütahya’da, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şubesi ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında lise öğrencileri için ata binme etkinliği düzenlendi.

Kütahya Belediyesi Geleneksel Ata Sporları Tesislerinde gerçekleşen etkinlikte yaklaşık 100 öğrenci hayatlarında ilk defa ata binme heyecanını yaşadı.

Proje koordinatörü komiser yardımcısı Merve Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şubesi ve Çocuk Şube Müdürlüğü ile birlikte zaman zaman çocuk ve gençler için proje hazırladıklarını belirtti.

Proje kapsamında etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Işık, şunları kaydetti:

“Biz, çocukları topluma kazandırmak ve suça eğilimlerini azaltmak amacıyla projeler hazırlıyoruz. Bu kapsamda bugün Haymeana Kız Meslek Lisesinde öğrenim gören yaklaşık 100 öğrenci için ata binme etkinliği düzenledik. Etkinliğimizle birlikte çocuklarımız ilk defa ata binmiş oldular. Ata binme ata sporumuz olduğu için de bizim için önemli. Etkinliğimizde bize destek veren Kütahya Rahvan Atları Spor Kulübü Başkanı Birol Babanoğlu’na teşekkür ediyorum.”

Lise öğrencileri tesislerde ağırlamaktan son derece memnun olduğunu ifade eden Babanoğlu da, “Ata binmek bilindiği gibi ata sporumuz. Ata binmek kişiliği geliştirdiği gibi ata binen çocuklar hükmetmeyi öğrenirler. Biz de çocuklarımıza ata binmeyi, ata hükmetmeyi öğretirsek gelecekteki meslek yaşantılarında bu onların işine yarayacak ve kişiliklerini geliştirmelerine katkı sağlamış olacaklar. Bu anlamda biz de emniyet mensubu arkadaşlarımızın yapmış olduğu etkinliğe destek vermeye çalışıyoruz. Etkinliğimizle çocuklarımız mutlu oluyorlar, dolayısıyla biz de mutlu oluyoruz.” diye konuştu.

Öğrenciler de etkinlikten büyük keyif aldıklarını ifade ettiler.

Öğrencilerden Elif Benzer, hayvanlardan çok koktuğunu ve ilk defa bir hayvana bu kadar yakın olduğunu, ancak ata binmekten çok keyif aldığını anlatırken Tuğçe Eldiven ise, hayvanları çok sevdiğini, ilk defa ata bindiğini ve çok mutlu olduğunu belirtti.

 

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir