Sakatlar Derneğinden ortaokul öğrencisine tekerlekli sandalye desteği

1188

Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi, kas hastalığından dolayı yürüme zorluğu çeken ortaokul öğrencisi Vahit Zafer Şahan’a tekerlekli sandalye hediye etti.

Okul Müdürü Mehmet Demir’in başvuruş üzerine harekete geçen Kütahya Sakatlar Derneği yetkilileri, Şahan’ı Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulundaki sınıfında ziyaret etti.

Dernek Başkanı Hatice Yakar, yaptığı açıklamada, Vahit’in durumunu öğrenince kendisine hayırseverlerin desteğiyle bir tekerlekli sandalye temin ettiklerini söyledi.

Vahit’in sandalyesini vermek üzere okula geldiklerini dile getiren Yakar, şunları kaydetti: “Okul Müdürümüz Mehmet Bey, okullarında yürüme güçlüğü çeken bir öğrencilerinin olduğunu, kendisine tekerlekli sandalye temin edilmesi hususunda destek isteğini söyledi. Biz de bunun üzerine derneğimize bağışta bulunan hayırseverlerimizin desteği ile almış olduğumuz tekerlekli sandalyemizi Vahit evladımız için okuluna getirdik ve kendisine takdim ettik. İnşallah güzel günlerde kullanmasını diliyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde Vahit için bir tane de akülü sandalye temin edeceğiz.”

Vahit’in babası Orhan Şahan ise, oğlunun küçük yaşlarda kas hastalığına yakalandığını ve yürümede güçlük çektiğini söyledi.

Oğlu Vahit’i okula kucağında getirip götürdüğünü kaydeden Şahan, “Ancak bundan sonra hediye edilen tekerlekli sandalye ile oğlum daha rahat bir şekilde okulda veya evde gezebilecek. Destek almadan birçok işini halledebilecek. Bu desteklerinden dolayı okul müdürümüze ve Sakatlar Derneği Kütahya şube başkan ve yönetimine ve de hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kendisine tekerlekli sandalye hediye edilen Vahit ise hediyelerinden dolayı dernek yetkililerine teşekkür ettiğini belirtti.
Sandalye takdimine katılan Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Aybek ve Okul Müdürü Mehmet Demir de emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Sandalye takdiminde dernek yöneticileri ile AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Esma Ölçen de hazır bulundu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir