Germiyan Beyliği Konağında sanatçılar yer alacak

1228

Kütahya’nın tarihi Germiyan Sokağında yer alan Germiyan Beyliği Konağında sanatçılar, kültürel ve sanatsal faaliyetler yürütülecek.

Vali Ahmet Hamdi Nayir beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Muammer Özer ile Kütahya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Bayram Yıldız, Kütahya İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek kente kazandırılan tarihi Germiyan Beylik Konağında incelemelerde bulundu.

Kütahya İl Özel İdaresi tarafından restore edilen ve yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olan tarihi Germiyan Beylik Konağında kültürel ve sanatsal faaliyetler yürütülecek.

İl Genel Meclis kararı ile sanatsal faaliyetlerin geliştirilmesi için Kütahya Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilen konakta sanatçılar hem çalışma hem de eserlerini sergileme imkanı bulacaklar. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) arasında imzalanacak olan bir protokol ile yakın bir zamanda hizmete alınacak olan konakta aynı zamanda çeşitli kurslar düzenlenerek yeni sanatçıların yetişmesi sağlanacak. Ayrıca halka açık söyleşiler yapılacak ve sergiler hazırlanacak.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir