DPÜ’nün TÜBİTAK projesi onaylandı

1196

Dumlupınar Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri tarafından 1505 TEYDEB programı kapsamında, Enel Enerji A.Ş şirketi için sunulan ‘Çift Beslemeli İndüksiyon Generatörü Tasarımı ve İmalatı’ isimli proje TÜBİTAK tarafından onaylandı. Rüzgar Tribün bileşeni olan Generatör tasarımı ve imalatı projesinin 21 ayda tamamlanması bekleniyor.

Dumlupınar Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri tarafından 1505 TEYDEB programı kapsamında, ‘Çift Beslemeli İndüksiyon Generatörü Tasarımı ve İmalatı’ isimli proje TÜBİTAK tarafından onaylandı. Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü ile karşılıklı işbirliği sözleşmesi bulunan müşteri kuruluş ENEL Enerji A.Ş’nin yer aldığı proje, firmanın kurmayı düşündüğü Elektrik Motorları-Generatörleri imalatı için önemli bir adım atılmış oldu.

Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Rüzgar Tribün bileşeni olan Generatör tasarımı ve imalatı projesinin 21 ayda tamamlanması ile; personel istihdamının sağlanması, ülke ekonomisine katkı sağlanması, yeni teknolojik yatırımların şehrimizde yer almasının sağlanması, yerli Generatör tasarımı ve imalatı ile dışa olan bağımlılığın azaltılması, seri üretim ile ihracatın yapılması, rekabet ortamının arttırılarak daha kaliteli ürünlerin çıkartılması hedefleniyor.

Yürütücülüğünü Yrd. Doç. Dr. Ayhan Gün’ün yapacağı projede, Yrd. Doç. Dr. Aliihsan Çanakoğlu, Yrd. Doç. Dr. Burhanettin Durmuş, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Yetkin, Yrd. Doç. Dr. M. Murat Tezcan görev alacak. DPÜ’den yapılan açıklamada ise, “Üniversitemiz istihdam ve teknolojik yenilik içeren Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) projelerine eğitim, proje hazırlama ve projelerin hayata geçirilmesi konularında akademik destek vermeye devam edecektir” ifadelerine yer verildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir