‘Oyunu bırakın okuyun, düşünün’

1167

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, “Batı, dünyanın neresinde bir diriliş görse, ordularını gönderip yerle yeksan ediyor. Türkiye bütün insanlığın son kalesi” dedi.

Nazlı, kentte faaliyet gösteren Yeni Bir Hayat, Yeni Bir Nefes Derneği’nce Ahmet Yakupoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gençlerle Elele” isimli programda yaptığı konuşmada, gençlerin her gün düzenli olarak kitap okumaları ve spor yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Batı dünyasının büyük bir insanlık ailesinden korktuğunu, kendisinin suçlu olduğunu elinin kanlı olduğunu bildiğini belirten Nazlı, şunları kaydetti: “Batı, dünyanın neresinde bir diriliş görse, ordularını gönderip yerle yeksan ediyor. Türkiye bütün insanlığın son kalesi. Biz, sadece kendi çıkarları için yaşamayan insanlarız. Dünyanın her yerinde gözü yaşlı bir çocuk veya bir hasta için gözyaşı döken milletiz. Dünyada en çok insani yardım yapan ülkeyiz. Gençlik oyundan ve eğlenceden başı kaldırmalı. Yüce ideallere adamalı. Hayat bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor. Hayatı değiştirmek bizim elimizde. Hayatın akışına bırakırsak, birilerinin amaçlarına hizmet eder ölür gideriz. Gençleri okumaya ve düşünmeye davet ediyorum. Ben her sabah 1,5 saat spor yapıyorum. Her gün belirli bir süre kitap okumadan yatmıyorum. Bunları yapmazsak elimize başka bir şeyler tutuştururlar. Bugün uyuşturucu ve madde bağımlılığı ocakları söndürüyor. Bunu önlemek için sporu yaygınlaştırmamız gerekiyor. İlimizde spora çok büyük yatırımlar yapılıyor. Bunların içini doldurmamız gerekiyor.”

Dernek Başkanı Süleyman Yiğit de madde bağımlısı olan insanları kazanmayı amaçladıklarını dile getirerek, “Düzenlediğimiz sosyal ve kültürel etkinliklerde madde bağımlısı olan insanlarımızı yeniden hayata bağlamaya çalışıyoruz. Kadına, çocuğa yönelik şiddetin önüne geçmeyi, çocuk istismarına ‘dur’ diyebilmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir