‘Spordan beklenen dostluk ve kardeşliktir’

1277

İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısında konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bizler insanlık olarak, Kütahya olarak spordan beklediğimiz dostluktur, kardeşliktir, dayanışmadır, yardımlaşmadır, fertlerin kendisine güveninin artmasıdır. Hiçbir zaman kavga gürültü değildir” dedi.

“KÜTAHYA’YA YAKIŞMAYAN OLAYLARI İSTEMİYORUZ”

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Nayir, “Spor faaliyetlerinin dostluk, yardımlaşma, kaynaşma, birlik, beraberlik unsuru olması gerekirken bu faaliyetler içerisinde güvenliği etkileyebilecek olumsuz tesirler olmasın diye el birliğiyle, güç birliğiyle bir çalışma yapıyoruz. İlimiz diğer birçok ile göre asayiş yönünden iyi iller arasında ama aynı şeyi spor için de aynı cümlelerle söylememizde biraz sıkıntılar var. Spordaki hassasiyetimizi biraz daha artırmamız lazım gerektiği kanaatiyle hareket ediyoruz. Bulunduğumuz, katıldığımız spor müsabakalarındaki bazı tavırlar gerçekten rahatsız edici oluyor. Spor müsabakalarımızda ilimizin genel asayişine uymayan, taşkın hareketlerin olduğunu görüyoruz buna ait önlemlerimizi almaya çalışıyoruz” dedi.

“HUZURU BOZAN BEDELİNİ ÖDER”

Spor müsabakalarında huzur bozan ve olay çıkaranlara karşı yetkilerin sonuna dek kullanılarak gerekli yaptırımların uygulanacağını vurgulayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Emniyet ve jandarmamızda sporda şiddetin önlenmesine dair mevzuatın getirmiş olduğu yetkiler var, teknik imkanlarımız da yeterli. Taşkınlık yapan kişileri sahaya almamak, haklarında adli takibat yapmak gibi yetkilerimiz var. Usulüne uygun olarak, haddini, hududunu bilecek şekilde oraya gelecek kişilerin hakkını korumak da bizim görevimiz. Birisi ailesiyle maç izlemeye gelecekse ona o imkanı sağlamak bizim borçlarımız arasında olan bir husus. Bu yüzden oradaki bir yanlış hareketi, o harekete taraftar olmayan, onun karşısında olan kişilere verebileceği zararı da düşünerek bizim engellememiz lazım. Güvenliğin sağlanmasıyla ilgili olarak alınacak tedbirlerde kimsenin gözünün yaşına bakılmasın. O konudaki kararlığımızı herkes hissedecek şekilde uygulama yapılmalı. Mevzuatın yetkilerini sonuna kadar uygulayacağız. Taraftarların da bize destek olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmalarının ardından 2017/2018 futbol sezonunda Kasım ayı içerisinde oynanacak BAL ligi karşılaşmaları ve diğer sportif karşılaşmalarda alınacak güvenlik tedbirleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, güvenlik tedbirlerine esasen bir itfaiye aracının da Dumlupınar Stadyumu dışında hazır bulundurulmasına karar verildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Sedat Oktar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen ile kurul üyeleri katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir