Osmanlı kıyafetleriyle türbeleri ziyaret ediyor

1276

Osmanlı döneminde kullanılan kıyafetlerden olan kaftan ve kavuk giyerek Giresun’dan yola çıkan 63 yaşındaki Hamza Çukur, gezdiği illerdeki türbeleri ziyaret ediyor.

Türkiye’deki türbeleri ziyaret etmek için 2 yıl önce Giresun’dan yola çıkan ve kaftan ve kavukla il il gezen Hamza Çukur (63), Kütahya’da bulunan türbeleri ziyaret etmek için kente geldi.

Börekçiler Mahallesindeki Paşam Sultan Türbesi’ni ziyaret eden Çukur, burada dua etti.

Çukur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin farklı illerindeki türbeleri ziyaret ettiğini, bu kapsamda Kütahya’ya geldiğini belirterek şunları kaydetti: “Ben 2001 yılında geçirdiğim rahatsızlık neticesinde felç oldum ve yürüyemez oldum. Sonrasında tedavi oldum ve Allah’ın izniyle yeniden yürümeye başladım. Allah bana yeniden şifa verdiği için ben de Türkiye’deki türbeleri geziyorum ve buralarda dua ediyorum. Şu ana kadar 80 ilimizin türbelerini gezdim. Bugün de Kütahya’dayım. Burada türbeleri geziyorum, dua ediyorum, Allah diyorum.”

TRT’de yayınlanan “Diriliş Ertuğrul” dizisinden etkilendiğini ve bu yüzden Osmanlı dönemine ait kaftan giyip başına kavuk takarak gezdiğini de kaydeden Çukur, “Osmanlıyı, Ertuğrul’u çok seviyorum. Bu yüzden bu kıyafetlerle geziyorum.” İfadelerini kullandı.

Çukur, Kütahya’dan sonra da bir başka ile giderek türbe ziyaretlerini sürdüreceğini sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir