‘Cillop gibi geçeceğiz’

1371

Kütahya ve ilçelerinde görev yapan gazetecilerle düzenlenen toplantıda bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, alt geçitlerle ilgili yaptığı değerlendirmede konuyu yakından takip ederek bir an önce bitirilmesi için çalışıldığını belirterek “Biraz daha sabredip sonrasında altgeçitlerin altından ve üstünden cillop gibi geçeceğiz” dedi.

GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Çetinbaş, kentteki bir restoranda düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme dair çeşitli konuların konuşulduğu toplantıda, kentin son günlerde en çok konuşulan konuları arasında yer alan alt geçit çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çetinbaş, “Cumhuriyet tarihinin ilk yıllarında demiryolları yapılmış, bunların üzerinden giden trenler yapılmış ve sonra bakılmamış. O dönemlerin bütün hükümetleri buna önem vermemiş. O dönemde saatte 90 kilometre hızla giden trenler 60’a ve 30 kilometreye kadar düşmüş ve öyle kalmış.” dedi.

“KÜTAHYA HİZMETTEN FAYDALANSIN İSTEDİK”

AK Parti hükümetleri zamanında gerek demiryollarına gerekse karayollarının yapımına büyük önem verildiğini hatırlatan Çetinbaş, şöyle konuştu: “Karayollarına da bakmasaydık aynı mantıkla, o eski yollar, çocukluğumuzda Eskişehir’e gittiğimiz o yollar veya o eski otobüsler olsaydı yine aynı problem olacaktı. Şimdi devlet demiryolları olarak yatırımlar yapılıyor. Sadece yüksek hızlı trenler değil. Yüksek hızlı tren dünyanın 8 ülkesinde kullanılıyor ve biz o ülkelerden biriyiz elhamdülillah. Şimdi bu Atatürk Bulvarı ve Sanayi sitesi içerisindeki battı-çıktı çalışmaları da saatte yaklaşık 200 kilometre hıza ulaşan hızlandırılmış trenlerin şehir bölüntülerinde, hemzemin geçitlerde sıkıntılar olmasın diye yapılıyor. Benzer çalışmalar başka şehirlerde de yapılacak. Biz bu devlet demiryollarının bu çalışmalarına müşahede edince, belediye başkanımız, milletvekillerimiz ve bizler Kütahya’nın bir an önce bu hizmetten faydalanmasını talep ettik ve bunda muvaffak olduk. Aslında mesele bu, bu başlamayabilirdi de.”

“KÜTAHYA’NIN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ”

Alt geçit çalışmalarının Kütahya’nın geleceği için çok büyük önem taşıdığına da işaret eden Çetinbaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer Kütahya’da bu çalışmalar başlamasaydı belki o zaman da, ‘birçok ilde alt-üst geçitler, demiryolunun altından veya üstünden yapılıyor. Kütahya neden bunun içinde değil diye eleştireler gelecekti. Netice, ihalede meydana gelen bir eksiklikten dolayı her iki alt geçitle alakalı bu süreç uzadı. Bir de üst geçit yapımı daha uygundur maliyet olarak. Ancak üst geçitle şehrin girişinin bozulacağı düşünceciyle hem belediye başkanımızın hem milletvekillerimizin alt geçit olması yönünde gayretleri oldu.

“BİZ DE BÜYÜK RAHATSIZLIK DUYUYORUZ”

Bu yaşanan gecikmeden halkımız kadar bizler de büyük rahatsızlık duyuyoruz. Bunun faturası en çok belediye başkanımız ve AK Parti İl Başkanlığımıza, yani bize kesiliyor. Bu konuda belediye başkanımız ve ekibi bu işin sorumluluğunun kendilerinde olmadığını defalarca beyan etmelerine rağmen halkımız bu işten en çok belediye sorumlu tutuluyor. Biz işi takip ediyoruz. Elimizden geldiğince hızlandırmaya gayret ediyoruz.”

“BİTİNCE CİLLOP GİBİ GEÇECEĞİZ”

Konuyu yakından takip ettiklerini de kaydeden Çetinbaş, “Müteahhit firma ve TCDD ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bu yılsonu itibariyle alt geçitler bitecek inşallah. Ondan sonra inşallah rahat etmiş olacağız. İşin önemini, gelen şikayetleri biliyoruz. Bu işin önemini anlattığımız için Ulaştırma Bakanlığımız devreye girdi. Şu anda yaklaşık 40 milyon liralık bir hizmet yapıyoruz. 3 ay sabredeceğiz ve alt geçitlerin altından cillop gibi geçeceğiz” diye konuştu.

Kent gündemine dair bazı konuların da konuşulduğu toplantıya Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Batur, İl Başkan Yardımcıları Remzi Günay ve Hayri Öz ile yönetim kurulu üyesi Yasemin Aşıkovalı Çakır da katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir