Vali Nayir muhtarlarla bir araya geldi

1163

Vali Ahmet Hamdi Nayir, 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle köy ve mahalle muhtarları ile yemekte bir araya geldi.

Kütahya İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerindeki programda konuşan Nayir, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde muhtarlar adına temsilcileri makamında ağırladığını anımsatarak, köy ve mahalle muhtarlarını il protokolü ile bir araya getirmek amacıyla yemek etkinliği düzenlendiğini belirtti.

“YÜRÜTTÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİN KARAR KISMINDA SİZLER VARSINIZ”

Muhtarların demokrasinin ilk basamağı olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, vatandaşların taleplerini ilgili kurumlara iletmede muhtarların birer köprü vazifesi üstlendiklerini söyledi. Muhtarlarla sık sık bir araya gelip istişarelerde bulunduklarını dile getiren Vali Nayir “Bizler demokrasi nimeti içerisinde en önemli kazanımı seçim sayıyoruz. Seçimle köy ve mahallelerimizdeki muhtarlarımızdan, kırsal alandaki İl Genel Meclisi üyelerine, belediyelerdeki başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimizden, milletvekillerimize en yüksek makam olan cumhurbaşkanlığına kadar halkın verdiği oylarla, temsilcileriyle yönetimi bir kazanç olarak biliyoruz. Bu bize lütfedilmiş olan nimetin bir parçası. Demokrasi nimetinin de ilk basamağı muhtarlarımız. Köy ve mahallelerinin oylarıyla seçilip onların dertleriyle dertlenen, onlarla ilgili çalışmalar yapan arkadaşlarımız var. Sizler yapmış olduğunuz çalışmalar içerisinde sosyal yardımlaşma, dayanışma faaliyetlerinde temsilcilerinizle yer alıyorsunuz. Köylere Hizmet Götürme Birliğimizin yönetiminde yine temsilcilerinizle yer alıyorsunuz. Dolayısıyla bizim yürüttüğümüz faaliyetlerin karar kısmında sizler varsınız, sizlerin taleplerini dinliyoruz. O yönetimde yer alamayan arkadaşlarımıza da başta ben olmak üzere bütün arkadaşlarımızın kapısı açık” diye konuştu.

Köy muhtarlarını para harcama konusunda dikkatli olmaları noktasında uyaran Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Meydana gelebilecek bir şikayetle sıkıntıya girme durumu bizi de üzmekte. Ayrıca yine köy muhtarlarımızın içme sularındaki hassasiyeti bizleri sevindiriyor. Halkımıza verebileceğimiz ne kadar temiz su varsa biz de o kadar mutlu oluyoruz” dedi.

“İYİNİN İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kütahya’daki altyapı çalışmalarının birçok ile göre çok daha iyi noktada olduğunu, iyinin iyisine ulaşmak için çalışmaların iş birliği içerisinde sürdürüldüğünü de aktaran Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kütahya’daki görev sürem boyunca gördüğüm, köylere götürülen hizmetlerde başta İl Özel İdaremiz olmak üzere muhtarlarımızın da gayretiyle güzel ilkeler, prensipler belirlenmiş ve bunu da uygulamaya çalışıyoruz. Geldiğimiz nokta birçok ille kıyaslanacak değil, hem asfalt, kilitli parke hem de diğer altyapı çalışmaları yönünden onların ilerisindeyiz. İyinin iyisi devamlı var ve biz de ona talibiz. Muhtarlarımız, İl Genel Meclisi üyelerimiz, ilçe kaymakamlarımızla birlikte daha iyisini gerçekleştirmek üzere gayret sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

Programa, Vali Nayir’in yanı sıra, Vali Yardımcıları Sedat Oktar, Arif Yalçın ile Ali Bezirgan, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Mahalli İdareler Müdürü Hüseyin Bozkurt, Muhtarlar Derneği Başkanı Zekeriya Yılmaz, bazı daire müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir