PTT’nin 177. kuruluş yıldönümünü kutluyor

1078

Kütahya’da, PTT’nin 177’inci kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Yıldönümü nedeniyle PTT Kütahya merkez müdürlüğünde gazetecilere açıklama yapan PTT Kütahya Başmüdürü Ramazan Özdoğru, PTT’nin her geçen yıl hizmet kalitesini artırdığını söyledi.

PTT’nin yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek kendini de aynı doğrultuda geliştirdiğini dile getiren Özdoğru, şöyle konuştu: “PTT 1840 yılında kurulmuş olup 177 yıllık bir teşkilattır. PTT’yi yaklaşık on sene evvel ayda 2 milyon vatandaş ziyaret ederken, şimdi ayda 22 milyon vatandaş ziyaret ediyor. Emekli ödemeleri, muhtaç ve yetim ödemeleri ve tüm SGK ödemelerini yapıyoruz. Ülkemizde 180’nin üzerinde kuruluşa tahsilat hizmeti veriyoruz. Bunların içinde bankalar, GSM firmaları ve birçok kurumsal firmalar bulunmaktadır. Kargo, kurye bizim asli işimizdi. Klasik posta ve telgraf da devam ediyor. Bununla ilgili sadece Kütahya’da 45’in üzerinde işyeriyle ve Türkiye genelinde de 5 binin üzerinde iş yeriyle çalışıyoruz. Hiçbir kurumun olmadığı bin 200 noktada sadece PTT var. PTT’nin iki tane amacı var, bunlardan biri halka PTT şubeleriyle hizmet etmek, bir diğeri de mektup, tebligat ve kargo ile diğer hizmetlerin dağılımını vatandaşın ayağına kadar götürmek. Onun için hem bir taraftan gelirleri arttırırken, bir taraftan da verilen hizmetin kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim bir yüzümüz gişedeki memur, bir yüzümüz de sahadaki dağıtıcı memurdur.

Özdoğru, 1840 yılından bu yana kesintisiz bir şekilde halkın hizmetinde bulunan PTT’nin bunun haklı gururunu yaşadığını da sözlerine ekledi.

Özdoğru, daha sonra gişede işlemi yaptıran 177. müşteri olan Ferhan Yılmaz’a çeşitli hediyeler takdim etti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir