Meclisteki odasında tanıtım kartlarından anı köşesi yaptı

1264

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, hem hekim hem de milletvekili olarak katıldığı yaklaşık 500 kongre, toplantı ve seminerin tanıtım kartını biriktiriyor.

TANITIM KARTLARINDAN KOLLEKSİYON

TBMM’deki makam odasında bu kartlar için bölüm oluşturan Kavuncu’ya, bu koleksiyon akademisyenlik yaptığı günleri hatırlatıyor. Kavuncu, konuklarıyla bu tanıtım kartlarına ilişkin anılarını paylaşıyor.

Kavuncu, 1982’de adım attığı tıp fakültesinden bugüne kadar geçen 36 yıl boyunca üniversite camiasından kopmadığını, çalışma hayatının tamamının da üniversitelerde geçtiğini söyledi.

Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda toplantı, kongre, seminer ve etkinliğe katıldığını ifade eden Kavuncu, “Katıldığım toplantılardaki, adıma düzenlenen tanıtım kartlarını anı olarak muhafaza etmeye, biriktirmeye başladım. Sonra baktım ki bunlar arttı. Sonra bu kartları, her zaman akademisyenliğimi hatırlamak adına sergileme kararı aldım ve odamda bir bölüm oluşturarak, bunları duvara astım. Tanıtım kartlarım odama gelen herkesin dikkatini çekiyor. Her kartın farklı bir anısı var. Konuklarımla da yer yer bunları paylaşıyorum.” ifadesini kullandı.

“AKADEMİK VE SİYASİ TOPLANTILAR KATILIYORUM”

Vural Kavuncu, 2011’de milletvekili seçilene kadar akademisyen olarak bilimsel toplantılara katılırken, milletvekili seçildikten sonra da siyasi toplantılarda yer aldığını belirtti.

Milletvekilliğinin ilk döneminde Türkiye-Macaristan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı ile Akdeniz Parlamenter Asamblesi üyesi olduğunu ifade eden Kavuncu, bu nedenle yurt dışında çok sayıda toplantıya katıldığını, şimdi de Komisyon Başkanı sıfatıyla uluslararası çalışma toplantılarına iştirak ettiğini anlattı.

Bilimsel kongrelerin de bir kısmında yer aldığını belirten Kavuncu, Böylece hem bilimsel konuların konuşulduğu toplantılara katılmış oluyorum hem de alanımla ilgili bilimsel gelişmeleri takip ediyorum.” dedi.

Kavuncu, yurt içi ve yurt dışı fuarlara da katılarak tıp sektöründeki yenilikleri de izlemeye çalıştığını kaydederek, “Çünkü tıp alanı ile ilgili atacağınız adımlarda bunlardan kopuk olamazsınız.” diye konuştu.

“ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEKTEN MUTLU OLUYORUM”

“Bu tanıtım kartlarını almam ve sergilemem benim için gurur kaynağı.” ifadesini kullanan Kavuncu, bu kartların kendisine akademik kimliğini hatırlattığını dile getirdi. Kavuncu, “Bazen bu kartlara bakarak düşünüyorum ‘Acaba hangi toplantıya ya da seminere ait, o gün neler konuşuldu, gündemde ne vardı’ diye… Bunlar benim için bir mutluluk ve onur kaynağı. Hayatımın sonuna kadar gittiğim her yere bunları taşıyacağım.” dedi.

Kavuncu, kendisine, “Hayatında en çok neden mutlu oluyorsun?” diye sorulsa “Öğrenmek ve öğretmekten mutlu oluyorum.” cevabını vereceğini belirtti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir