Kütahya’nın istekleri Erdoğan ve Yıldırım’a iletildi

1282

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Kütahya’nın önemli sorunlarının ve isteklerinin olduğu özel bir dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’a verdiklerini bildirdi.

AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve milletvekillerinin katılımı ile NG Afyon Otelde gerçekleştirilmiş ve bu toplantıda Kütahya Milletvekilleri tarafından Kütahya’nın taleplerini içeren dosya takdim edilmişti. AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Kütahya’nın önemli sorunlarının ve isteklerinin olduğu özel bir dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’a verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a gerekli gördükleri konuları derleyerek bir dosya halinde takdim ettiklerini ifade eden Nazlı, “Dosyamızı kendilerine verdik ve aynı zamanda hükümet üyelerimizin, bakanlarımızın ve başbakanımızın bulunduğu ortamda söz alarak bunları sözlü olarak da ifade ettik. Bu dosya içerisinde, Kütahya halkımızın büyük beklenti içerisinde olduğu ihalesi gerçekleştirilen hızlı tren projesinin, Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar etaplarının öncelikli olarak yapılması ve hızlandırılmasını sayın Başbakanımızdan talep ettik. Zafer Organize Sanayi Bölgemizin doğalgaz ve elektrik ihtiyacı var. Bu altyapı sorunlarının çözülmesi noktasında yardım beklediğimizi söyledik. Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi projemiz var. Kütahya adına önemli bir turizm projesi. Bu proje içinde gerekli kaynağın temin edilmesi konusunda destek bekledik. Şehir Hastanemizin zaten yapımına başlanıldı. Şehir Hastanemizden ziyade uzman doktor eksikliğimiz hususunda vurgu yaptık ve destek beklediğimizi söyledik. Yeni Adliye Binamız hakkında ise 2018 yılında ihalesinin gerçekleştirilerek, inşaatına başlanılması için talepte bulunduk. Eti Bor ile ilgili olarak ise, bor ürünlerinin ve bor madeninin ekonomiye olan katkısının ve bölgede istihdamın daha da artırılması konusunda taleplerimiz vardı. Yine yapımı devam eden Emet-Tavşanlı, Tavşanlı-Domaniç, Gediz-Hisarcık gibi yollarında bir an evvel tamamlanması için talepte bulunduk. Kültür anlamında ise, Kütahya’da sit alanı kapsamına giren tarihi ev ve konaklarımızın restorasyonları çok yüksek maliyetleri tuttuğu için biz yine bu konuda gerekli maddi desteğin sağlanması ve restorasyonlarının hızlı bir şekilde yapılması için taleplerimiz oldu. Bu konuların hepsini sunduğumuz dosyada ifade ettik” dedi.

Kütahya’da hali hazırda 1,5 milyar Türk Lirası değerinde yatırımın devam ettiğini vurgulayan Milletvekili Nazlı, şöyle devam etti; “Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına Kütahya’nın alınması içinde talebimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yurt dışında yaptığımız ziyaretlerde Dış İşleri Bakanımızın her yeri aradığını gördük. Bu konuda çok önemli bir katkı sağladığına şahit olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Kütahya’yı önemsiyor ve dosyamızda yer alan konularla ilgili de Zafer OSB’nin doğalgaz sorununun çözümü, hızlı tren, Şehir Hastanesi noktasında da zaten gereken her türlü desteği veriyorlar. Tıkandığımız noktalar açıldı. Gerekli kaynaklar Kütahya’mıza aktarılıyor. Şuan Kütahya’da malum bir yatırım ortamı var. Kütahya’da hali hazırda 1,5 milyar Türk Lirası değerinde yatırım devam ediyor. Sadece bu yıl 800 milyon Türk Lirası kaynak aktarıldı. Ülkenin ekonomik olarak savaş ortamında olmasına rağmen, Kütahya’da bu kadar çok yatırımın devam etmesi sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın gereken desteği verdiğini görüyoruz. Her zaman yanımızda olduklarını, tıkandığımız her noktada da Bakanlar Kurulu kararı alınması gerektiğinde öncelikli olduğumuzu görüyoruz. Mesela Kütahya Belediyemizin Felent Çayı üzerinde yapmış olduğu güzel bir proje var. Bununla ilgili Başbakanlığın onayı gerekiyordu. Hemen 3 gün içerisinde bu imzalanarak, meradaki vasıf değişikliği yapıldı ve projenin önü açılmış oldu” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir