Çini sanatçısı Olçar Koç’un davetine katıldı

2137

Kütahya’nın dünyaca ünlü çini sanatçısı Sıtkı Olçar’ın kızı çini sanatçısı Nida Olçar, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç un davetine katıldı.

İstanbul Nakkaştepe’de bulunan Koç Holdingde öğle yemeğinde bir araya gelip gündeme dair konularda istişare ve fikir alışverişinde bulunduğunu ifade eden Olçar, “Rahmi Koç Beyin daveti beni çok mutlu etti. Senede 1-2 kez bir araya gelmenin yanında, babamın vefatından bugüne her ay mektuplar yazarak bana en büyük desteği verdi. Kendisi ile sohbet etmek, kıymetli bir büyüğüm olarak her konuda fikrini almak benim için çok değerli. Ülkemiz ekonomisine sağladığı önemli katkıların yanı sıra sağlık, eğitim ve kültür – sanat alanında Türkiye genelindeki yatırımları ve sanata verdiği değer takdire şayan. En son katıldığım Eskişehir Uluslararası 11. Pişmiş Toprak Sempozyumunda yapılan eserleri görünce çok beğendi. Hemen öğrenci arkadaşlara anfora siparişi vermesi büyük heyecanla karşılandı. Başlayacağımız bir proje için de tavsiye ve görüşlerini aldık” diye konuştu.

Olçar, önümüzdeki aylarda Koç’u Türkiye yada yurt dışında bulunan Sıtkı Atölyelerinden birinde ağırlayacağını da sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir