Belediyeye ait ilk bina

1124

Kütahya’da yapımı devam eden belediye hizmet binasında çalışmalar hızla devam ediyor. 2018 yılının mayıs ayında bitirilmesi hedeflenen bina, Kütahya Belediyesine ait ilk bina olma özelliğiyle de dikkat çekiyor.

2018’İN MAYIS AYINDA BİTECEK

Yapımına 2016 yılının eylül ayında başlanan belediye hizmet binasını, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı ve Ahmet Tan, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Murat Arık, Fatih Kölgeli ve Galip Gültekin, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz ve daire müdürleri ile şantiye alanını inceleyen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, burada görevlilerden bilgiler aldı.
İncelemenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Saraçoğlu, toplamda 38 bin metrekare alan üzerine yapımı süren belediye hizmet binasının 2018 yılının mayıs ayında bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

İÇERİSİNDE YOK YOK

Projenin Selçuklu mimarisi örneği ile yapıldığını dile getiren Saraçoğlu, şunları söyledi: “Hizmet binamızın iç kullanım alanları oldukça kullanışlı ve şeffaf bir şekilde planlandı. Ferah ve kat yükseklikleri yaklaşık 6 metreye kadar çıkıyor. Hizmet binamızın bodrum katında 12 bin metrekarelik alana yaklaşık 250 araçlık otopark olarak yapıldı. 25 bin 800 metrekarelik alan ofis ve idari alanlar için belirlendi. Binanın içerisinde spor salonu, yemekhane, çalışanlarımızın çocuklarını bırakabilecekleri kreş gibi alanlar da mevcut. Yaklaşık 200 kişinin aynı anda kullanabileceği 380 metrekarelik bir konferans salonumuz bulunuyor. Bu salon aynı zamanda dışarıdan talep olması halinde halkımızın da kullanımına sunulabilecek. Zemin katta 340 metrekarelik bir meclis salonu olacak. Sığınak, mescit, tuvalet ve diğer kullanım alanları bulunan binamızda akıllı sistem elektrik ve akıllı sistem ısıtma olacak.”

BELEDİYEYE AİT İLK BİNA

Mevcut belediye hizmet binasının imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı bina dışında hizmet veren birçok birimin yeni hizmet binası bünyesine alınacağını da kaydeden Saraçoğlu, “Her şeyi ile Kütahya halkımıza en iyi hizmeti verecek olan hizmet binamız hakikaten Kütahya’mıza yakışır bir şekilde yapımı sürüyor. Daha önce belediye hizmet binası olarak kullanılan yerler farklı binaların düzenlenerek belediyeye tahsisi şeklinde olmuş. Şu anki hizmet binamız bir iş hanından dönüştürülmüş bir bina. Ancak bu yaptığımız binamız Kütahya Belediyesinin kendisine ait bir bina olması açısından da bizler için ayrıca önem taşıyor. Kütahya Belediyemize böyle bir hizmet binası kazandırdığımız için ayrıca mutluyuz.” diye konuştu.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir