Vali Nayir’den lise öğrencilerine ‘başarı’ tavsiyeleri

1225

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’nın Simav ilçesindeki Simav Fen Lisesi’ni ziyaret etti. Nayir, burada öğrencilere ‘başarı’ tavsiyelerinde bulundu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim ile Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ile İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger eşlik etti.

Okul ve öğrenciler hakkında Okul Müdürü Hamza Kara’dan bilgiler alan Vali Ahmet Hamdi Nayir öğretmenlerle bir araya geldi, istişarelerde bulundu.

“BAŞARIDAN HEPİMİZ SORUMLUYUZ”

Kamu hizmetleri içerisinde eğitime özel bir önem verdiklerine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukları size, okullarımıza, milli eğitime emanet etmişiz. Dolayısıyla buradaki başarılarından sizler kadar bizler de sorumluyuz. Gittiğimiz yerlerde öğretmen arkadaşlarımızla, okul idarecilerimizle, ilçe milli eğitim teşkilatlarıyla bir araya gelip değerlendirme yapıyoruz. Bizler aristokrat kesimden gelmedik. Sonuçta bir kısmı köyde, bir kısmı şehirde geçen hayatımızda onlara bir rol model, ümit kaynağı olabiliriz. Bizim bir önceki dönemden daha iyi hizmet verecek şartları gerçekleştirmemiz lazım. Buraların vermiş olduğu eğitimin de üzerine çıkacak bir gayretimiz olması lazım” dedi.

“ŞAHSİ BAŞARILARIN DÖNEMİ GEÇTİ”

Başarıya ulaşılması için okullarda aile ortamının sağlanması gerektiğinin altını çizen Vali Nayir, “Öğrenci, veli, öğretmen iş birliğini mutlaka sağlamamız lazım. Bir tek öğretmenin, bir tek öğrencinin gayretiyle bir yere varmamız zor. Velinin desteği olmadan, onun da gücünü katmadan başarının tamamlanması zor. Bu üçlü sacayağını oluşturmamız lazım. Devlet olarak altyapı imkanları yönünden bundan öncesiyle kıyaslanmayacak bir noktaya getirdiğimize inanıyoruz. Binalarımızı, kullandığımız araç gereçleri daha iyi hale getirme gayretimiz var. İyinin iyisi her zaman vardır ama sizlerin, bizlerin öğrencilik yıllarıyla kıyasladığımızda şimdiki durum hiç onlarla kıyaslanacak gibi değil. Bunun da bir başarıya, hedefe dönüşmesi lazım. İnşallah bunları birlikte başarırız. Bu bölgenin geleceğinde eğitimin, okumuş insan gücünün çok önemli bir yeri olmalı, olacak da inşallah. Zamanımızdaki başarı ekip başarısıdır. Şahsi başarıların olduğu dönemi geçtik, bir kişi dahi de olsa iyi bir ekiple yola çıkmadıktan sonra başarıya ulaşamıyor. Başarılı okullarımız idarecilerinin önderliğinde iyi bir ekip oluşturmuş, bir aile havasını yakalamış okullarımız oluyor” diye konuştu.

Öğretmenlerle istişarede bulunduktan sonra 11. sınıfların İngilizce dersine de katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencilerle bir süre görüştü, sohbet etti.

“YALNIZCA DERSLERİNİZİ DEĞİL, HAYATI ANLAMAYA DA GAYRET EDİN”

Yabancı dilin önemine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Hayatı anlamak için gayret sarf etmeleri gerektiğini vurgulayan Vali Nayir, “Yabancı dil sizin sürekli önünüze çıkacak. Eğer akademik bir hayatınız olacaksa zaten işin vazgeçilmezi. İş hayatında yine öyle. Size hayatınızda sürekli bir farklılık, bir artı oluşturacak hususlardan biri olacak yabancı dil. Sizler başarınızı kanıtlayarak buraya geldiniz, tesadüfen gelmediniz. İnşallah buranın da hakkını vereceksiniz. Biz sizleri üniversitesi garanti öğrenciler olarak görüyoruz. Bizlerin beklentileri böyle. Ben inanıyorum ki ailelerinizin beklentileri iki katıdır. Onları mahcup etmeyecek bir gayrete sahip çocuklarsınız sizler de. Hayatı en iyi anlayabilecek, tanıyabilecek zamanlardasınız. Yalnızca derslerinizi değil, hayatı anlamaya da gayret edin. Bu yaşlarda arkadaşlığı, insanı tanımayı öğrenin ki ileride kaçırdığınız noktalar olmasın. Özgür, hür düşüncenin adamları olarak hayatı anlama noktasında daha fazla gayret etmeniz lazım” şeklinde konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir Simav programı kapsamında Simav Belediyesi, Belde Belediyeleri ve esnafların katkılarıyla güvenlik güçlerine destek olmak adına hibe edilen aracın anahtarını Simav Fen Lisesi bahçesinde düzenlenen törenle Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim’e teslim etti.

Vali Nayir’in Simav temasları ilçeye bağlı Naşa beldesi ile sona erdi. Naşa’ya giden Vali Ahmet Hamdi Nayir vatandaşlarla görüştü, Naşa Belediye Başkanı Kadir Bütüner’i makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir Başkan Bütüner’i ziyaretinin ardından İl Özel İdaresi ve Naşa Belediyesi iş birliğiyle restore edilen tarihi Naşa İlkokulu binasındaki çalışmaları da yerinde inceleyerek son durum hakkında bilgiler aldı.

Vali Nayir’e Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim ile Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Naşa Belediye Başkanı Kadir Bütüner ile İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Koyak eşlik etti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir