Karacan’dan Vali Nayir’e nezaket ziyareti

1123

Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri ile buluşmak üzere Kütahya’ya gelen Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ile Ahmet Tan, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler ile AK Parti Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Batur da hazır bulundu.

“DAHA AKTİF VE DAHA ETKİN STK’LAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Ziyaretin amacı hakkında bilgiler veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, “Yeni dönemde özellikle STK’ların önemiyle ilgili daha aktif, daha dinamik ve şehrine daha faydalı bir çalışma yapmak istiyoruz” dedi.

STK’larla gerçekleştirilen buluşmalarda sorunların anında alındığına ve çözüm bulduğuna değinen Karacan, “Buradaki esas amacımız milletvekillerimizle, İl Başkanlığımızın koordinatörlüğünde Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak STK’ları dinlemek. Hep biz konuşuyoruz, bu kez onları dinleyip, fikirlerini alalım. Yeni dönemde özellikle STK’ların önemiyle ilgili daha aktif, daha dinamik ve şehrine daha faydalı bir çalışma yapmak istiyoruz. Sorunların anında alındığı ve iletildiği bir mekanizma oluyor ve bağlantıyı sağlamış oluyoruz. Kabulünüz ve güler yüzünüz için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Nezaketlerinden dolayı Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’a teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev almanız bizi de Kütahya olarak sevindirdi. Bizler komşu illerin milletvekillerini kendi milletvekillerimiz gibi değerlendiriyoruz” dedi.

“BİN 158 DERNEK, 69 BİN 414 ÜYE VAR”

Kütahya’daki dernek ve vakıflar hakkında bilgiler veren Vali Ahmet Hamdi Nayir gerçekleştirilen ziyaretin Kütahya için büyük önem taşıdığını kaydetti. Dernek ve vakıf noktasında Kütahya’nın canlı bir il olduğuna da dikkat çeken Vali Nayir, “Dünyada Sivil Toplum Kuruluşlarına bir yöneliş var. Tarihimize baktığımızda da bir vakıf medeniyeti olarak bizde de sivil toplum faaliyetleri önemli bir yer tutuyor. Kütahya’mızda da Sivil Toplum Kuruluşları, dernek ve vakıflar olarak baktığımızda canlı bir il olarak görüyoruz. Her geçen gün de kıymetini, ilgisini daha da artırıyor. Bugün itibariyle bizim bin 158 derneğimiz, 69 bin 414 dernek üyemiz var. 59 bin 682 erkek, 9 bin 735 kadın üyeden oluşan genelde erkek ağırlıklı bir üye yapımız var. Vakıflar olarak baktığımızda 192 vakfımız var. Ağırlıklı kısmı mazbut vakıf diye tabir ettiğimiz Medeni Kanunumuzdan önce vakıf hüviyetini almış, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün idaresini yaptığı vakıflarımız var. Vakfedenlerin kendi soyundan, kendi çizgisinden gelen akraba gibi tabir ettiğimiz kişilerin yönettiği 3 tane de mülhak vakfımız var. 28 tane yeni vakfımız, 13 tane Merkez ilçeyle birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız var. Kütahya’mızda da sizin görev açınızdan baktığımızda faaliyetleri göz dolduran vakıflarımız var. Bizler bunların faaliyetlerine yerel yönetimler olarak destek vermeye çalışıyoruz. Kamu görevi yapıyor diye düşünüyoruz. Dolayısıyla sizin bu ziyaretinizi Kütahya olarak önemsiyoruz. İnşallah Kütahya’mızın problemlerinin çözümünde Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte diğer devlet teşkilatımızın da yapabileceği iş birliğinin, problem çözümünde bizi süratli ve etkin hale getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Ziyaret, karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir