‘Hayır kurumları’nın vekaletle kurban kampanyaları

1305

Kütahya’da faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, başlattıkları vekaletle kurban kesimi kampanyalarını sürdürüyor.

Cumhuriyet Caddesinde stant açan, Türk Diyanet Vakfı (TDV), Türk Kızılayı, İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği, Hayrat İnsani Yardım Derneği, Meydan Aşevi Derneği, Anadolu Gençlik Derneği gibi birçok vakıf ve dernek, vekaletle kurban kesimi kampanyası için vatandaşlara küçük ve büyükbaş hayvanlar için farklı fiyat alternatifleri sunuyor.

Kütahya Müftüsü Hüseyin Hazırlar, TDV’nin vekaletle kurban kesimi yaptırmak isteyenlerin 1 Eylül’e kadar başvuru yapılabileceklerini belirtti.
Hazırlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu yıl “Kurbanlarımız Kardeşliğimiz İçin” sloganı ile başlattığı kampanyanın sürdürüldüğünü hatırlattı.

Kampanyaya destek verilmesi çağrısında bulunan Hazırlar, şunları kaydetti: “Geçen yıl Kütahya il geneli olarak bin 196 hisse ile vekaletle kurban organizasyonuna katılım gerçekleşmişti. Bu yıl ise Kütahya olarak geçtiğimiz yılın üzerinde bir rakamla katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Diyanet, uluslararası vizyonu olan, küresel ölçekte hizmet yürüten, kendisine destek olan Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte insanlığa umut olmuş, mazlum coğrafyanın umut bağladığı bir teşkilata dönüşmüş durumdadır. Vatandaşlarımız, vakfımız aracılığıyla güven duyabilecekleri bir şekilde kurban ibadetini yerine getirmeleri mümkün. İmkanı olan tüm vatandaşlarımızı Diyanet Vakfımız aracılığıyla gerçekleştirilen bu kampanyaya destek vermeye çağırıyorum. Kurban bedeli yurt içinde 850 lira, yurt dışında ise 600 lira olarak belirlendi.”

Meydan Aşevi Derneği Başkanı Nazif Kocaçoban ise, Kurban Bayramı dolayısıyla başlattıkları vekaletle kurban kesimi kampanyasının devam ettiğini bildirdi.

Kurban yardımı yapacak hayırseverler için Cumhuriyet Caddesindeki stantlarına beklediklerini ifade eden Kocaçoban, “Meydan Aşevi Vakfımızın bünyesinde Ulu Cami temsilciliğinde Bayramın 2’inci günü et dağıtımı yapacaktır. Kurban Bayramında gelen etler, yaklaşık 6 aylık bir ihtiyacı karşılamaktadır. Günlük bin 500 kişilik yemek yardımı yaptığımız için, et ihtiyacımızın önemli bir bölümünü Kurban Bayramında karşılıyoruz. Halkımızın yardımıyla bu ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz. Kurban kesimimiz büyükbaş ve küçükbaş olarak ikiye ayrılıyor. Küçükbaş hayvanlarımız için 850 TL, büyükbaş hayvanlarımız için bin 200 TL’dir.” diye konuştu.

İHH’nın bu yıl ki kurban organizasyonunu ’25 yıldır ümmete kurban’ sloganıyla başlattığını belirten İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar da, “Bugüne kadar 135 ülkede 6 bin 89 su kuyusu, 32 yetimhane, onlarca cami, mescit, sağlık ocağı, hastane, okul ve kültür merkezi inşa eden İHH, bunların bir kısmını kurban bağışlarınız sayesinde yapılan ziyaretlerde hizmete açtı. İHH bu yıl yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte 106 ülke ve bölgede gerçekleştirerek 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Çeyrek asırdır kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli ise 620 liradır.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Cumhuriyet Caddesi üzerinde, Türk Kızılayı, Beşir Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Hayrat İnsani Yardım Derneği gibi yardım kuruluşları da vekaletle kurban kesimi kampanyalarını sürdürüyor.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir