Kurban pazarı açıldı

1297

Kütahya’da, kurban satışları için hazırlanan “Canlı Hayvan Pazarı”nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya-Tavşanlı Çevre Yolu yakınında kurulan hayvan pazarının açılışında yaptığı konuşmada, belediye olarak üreticilerin hayvanlarını satabilecekleri sağlıklı, düzenli ve huzurlu bir alan oluşturduklarını söyledi.

“MODERN HAYVAN PAZARI HİZMETTE”

Üreticilerin hayvanlarını daha iyi bir ortamda satabilmeleri için hayvan pazarını daha modern hale getirdiklerini dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu: “Bayramın 3’üncü gününe kadar açık kalacak olan kurban pazarımızda belediye olarak hizmetlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızın kurbanlıklarını satın alırken, ibadetlerini en güzel şekilde yapmaları için Sağlık İşleri Müdürlüğümüz ekipleri de vatandaşlarımıza yardımcı olacaklar. Belediye olarak hem satıcı hem de alıcı kardeşlerimizin rahat bir ortamda alış verişlerini yapabilmeleri için tüm düzenlemeleri yapıyoruz. Geçen yıl şikayet olan konuları bu sene ortadan kaldırdık. Büyükbaş hayvanlar için 210, küçükbaş hayvanlar için ise 120 kapalı ve 53 adet de açık padok oluşturduk. Hayvan pazarımız bin 500 büyükbaş, 10 bin de küçükbaş hayvan kapasiteli olarak düzenlendi. Pazar yerimizde 1 sosyal tesis, 1 mescit, 1 kesimhane, 1 kurban kontrol denetim merkezi bürosu, 1 kantar ve 1 idari binamız bulunmaktadır.”

Saraçoğlu, kent merkezinden hayvan pazarına gelmek isteyen vatandaşlar için kurban pazarı süresi boyunca şehir içi ulaşım otobüslerinin hizmet vereceğini bildirdi.

“TARIM VE HAYVANCILIĞA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Önceki yıllarda ilkel şartlarda hazırlanabilen kurban pazarlarının şimdilerde daha modern bir hale getirilerek üretici ve vatandaşların hizmetine sunulduğunu hatırlatan AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı ise, şunları kaydetti: “Hükümet olarak tarım ve hayvancılığa çok büyük destekler veriyoruz. İlimizde bulunan ve tarımsal alanda teşvik veren kurumlar aracılığıyla, üreticilerimizin kendilerini daha da geliştirmeleri için çok önemli hibe destekler sağlanıyor. Tarım Bakanlığımız, kırsal kalkınmayı destekleme fonu gibi birçok desteklerle üreticimizin yanında oluyor. Son dönemlerde Milli Tarım Projesi” ilan edildi ve bu kapsamda düve ve manda yetiştiriciliği konusunda Kütahya’mız da desteklenen iller arasında yer aldı. Kütahya’yı da desteklenen iller arasına aldırdık. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Bunların semerelerini ileride hep beraber göreceğiz. Özel idaremiz de tarım alanında imkanları nispetinde destekler veriyor. Kütahya’mızın dört bir tarafında tarımsal üretimin canlanması için büyük bir çaba ve gayret gösteriyoruz. Böylelikle üretim değerlerimiz her yıl artıyor. İnşallah bundan sonra da desteklerle bu artışların olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hayvancılık destekleri de hükümetimizce destek verilen en önemli alanlardan birisidir.”

“HAYVAN SAYISINDA SIKINTIMIZ YOK”

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ender Gümüş ise, Kütahya’da kurbanlık hayvan sayısında herhangi bir sıkıntının olmadığına dikkati çekerek, “Hayvan hastalıkları bakımından il merkezi ve ilçelerimizde herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Hastalık tedbirlerimizi tümüyle almış bulunuyoruz. Valiliğimiz başkanlığında oluşturulan kurban hizmetleri komisyonumuzca kurban kesim yerlerimiz de belirlenmiştir. Bununla ilgili bütün birimlerimiz gerekli çalışmaları yürütmektedirler.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, ilgili daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı tören, konuşmaların ardından hayvan pazarı dualarla açıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir