Kurbanlar kardeşliğimiz için

1284

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, diyanetin 135 ülkede vekalet yoluyla kurban kesimi yapacağını bildirdi.

Hazırlar, kurban bağışı ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı ‘nın bu yıl ‘Kurbanlarımız Kardeşliğimiz İçin’ sloganı ile başlattığı kampanyanın sürdürüldüğünü hatırlattı.

Kütahya olarak bu kampanyaya destek verilmesi çağrısında bulunan Hazırlar, “Geçen yıl Kütahya il geneli olarak bin 196 hisse ile vekaletle kurban organizasyonuna katılım gerçekleşmişti. Bu yıl ise Kütahya olarak geçtiğimiz yılın üzerinde bir rakamla katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dünyanın 7 kıtasında insanlığa hizmet götürdüğüne işaret eden Hazırlar, şöyle konuştu:
“Diyanet, uluslararası vizyonu olan, küresel ölçekte hizmet yürüten, kendisine destek olan Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte insanlığa umut olmuş, mazlum coğrafyanın umut bağladığı bir teşkilata dönüşmüş durumdadır. Gönül coğrafyamızda gönül bağlantımız ve kalplerimiz arasında köprü vazifesi kuran kurban önemli faaliyetlerden biridir. Dini, ırkı, memleketi fark etmeksizin her daim mazlumun, mağdurun yanında yer alan Diyanet Vakfı, küresel ve evrensel bir iyilik hareketi olarak hizmet veriyor. Vatandaşlarımız, vakfımız aracılığıyla güven duyabilecekleri bir şekilde kurban ibadetini yerine getirmeleri mümkün. İmkanı olan tüm vatandaşlarımızı Diyanet Vakfımız aracılığıyla gerçekleştirilen bu kampanyaya destek vermeye çağırıyorum. Vekaleten kurban bağışında bulunmak isteyenler, Türkiye Diyanet Vakfının resmi web sayfası www.diyanetvakfi.org.tr adresinden online bağış olarak, PTT şubeleri, İl ve ilçe müftülüklerimiz ile Diyanet Vakfı şubelerimiz veya bulundukları mahalledeki din görevlileri aracılığıyla 1 Eylül’e kadar bağışta bulunabilecek. Kurban bedeli yurt içinde 850 lira, yurt dışında ise 600 lira olarak belirlendi.”

Kurban kesim organizasyonuyla yurtdışında 135 ülkede 400 noktada, yurtiçinde ise 275 noktada vekaletle kurban kesimi yapılacağını da aktaran Hazırlar, 2017 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında 275 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımını yapmayı hedeflendiğini sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir