Kayı göletinin sulama ihalesi yapıldı

1320

Köylerin en önemli yaşam kaynağı olan suyun daha etkin ve verimli kullanılabilmesi için yapımı hasretle beklenen Kayı Göletinin sulama ihalesi gerçekleştirildi.

Yapılan çalışma ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, “Geçtiğimiz yıllarda muhtarımız ve köy halkımızın talepleri sonrasında gerekli çalışmalar başlatılmış su ölçümleri yapılmıştı. Elde edilen sonuçlar sonrasında Gölet yapımına başlandı ve tamamlandı” dedi.

Kavuncu, açıklamasında şunları kaydetti: “Tavşanlı Kayı göleti sulaması ve Tavşanlı Kayı göleti sulaması malzeme alımı ihalesi Haziran ayında yapılmıştı. Yapılan değerlendirme sonrasında ihale kesinleşti yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı. 4550 dönüm arazinin sulamasını yapacak boruların döşenmesi işinin bir yılda tamamlanması hedefleniyor. Yatırım maliyeti 6 milyon TL yi bulacak yatırım ile topraklarımız bereketlenecek, mahsulümüz artacak. Hedefimiz sulanabilir bütün tarım arazilerimizi suyla buluşturmak. Bunun için çalışmaları bizzat takip eden ve her zaman destek veren Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ve DSİ Bürokratlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bölge halkımıza hayırlı olsun.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir