Şehit yakınlarıyla bir araya geldiler

1166

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sebebiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Kütahya Valiliği ev sahipliğinde şehit yakınları ve 15 Temmuz gazileri onuruna yemek programı düzenlendi.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın duasının ardından bir konuşma yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir şehit ailelerine, 15 Temmuz ihanetinin 1. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen programa katılımlarından dolayı teşekkür etti.

“BU TOPRAKLAR BİZE KOLAY TESLİM EDİLMEDİ”

Vatan toprakların altın tepside sunulmadığını büyük bedeller ödendiğini vurgulayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Malazgirt’ten başlayan, Çanakkale’ye, Dumlupınar’a kadar verilen mücadelelerle bu topraklar her karışında bir şehidimizin, bir gazimizin emeği olarak bize verildi. En son yine bu toprakları bize çok gören, bu topraklar üzerinde emelleri olanın içerideki yandaşlarıyla birlikte yapmaya çalıştıkları bir ihanetle 15 Temmuz’da, bir karanlık gecede yüz yüze geldik. Ama yöneticilerimizin cesareti, basireti ve vatandaşlarımızın da onlara duymuş oldukları sadakatle o ihanet, o kalkışma büyük bir başarıyla püskürtüldü. Her yerde olduğu gibi Kütahya’mızda da güzel Kütahyalılarımız bu kalkışmaya en güzel cevabı meydanlarda bir araya gelerek, kendine düşeni en güzel şekilde yaparak yerine getirdi. Ama o gecenin bize maliyeti 250 şehit ve 2 bin 200 civarında gazi” dedi.

“15 TEMMUZ’DAKİ İHANETİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ANLAMAK ZORUNDAYIZ”

15 Temmuz’un gelecek nesillere aktarılması noktasında herkesin üzerine bir görev düştüğüne de dikkat çeken Vali Nayir, “Bu millet kendisine yapılan her iyiliği mutlaka her vesileyle hayırla yad edip onlara karşı minnet duygusunu ifade eden bir millettir. 15 Temmuz’da da hayatını kaybeden ve sağlığını kaybedenleri her zaman minnetle yad edecek, kendi gönlünde onlara özel bir yer ayıracaktır. Bu vesileyle biz bütün şehitlerimizi, bütün gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Geçmişlerini bilemeyen milletler geleceklerine de yön veremezler. Geçmişini anlamayanlar, geçmişte yaşadıklarını tekrar tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Bu yıl dönümleri dolayısıyla bizler 15 Temmuz’da yaşadığımız ihanetin büyüklüğünü anlamak ve 15 Temmuz’da verilen mücadelenin, halk desteğinin, milli iradeye sahip çıkışının ölçüsünü yeniden fark etmek zorundayız. Bu salonda bulunanların hepsi gelecek nesile 15 Temmuz’u yaşadığını aktaracak bir nesil. Dolayısıyla bizler önemli bir misyonu da beraberimizde götüreceğiz. Bu topraklarda, bu ülkede yaşamanın maliyetinin ne olduğunu torunlarımıza, çocuklarımıza bizler anlatacağız. Bir araya gelmelerimiz, bu duyguları paylaşmamız önemli. Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anmamız elbette ki çok önemli” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir daha sonra şehit yakınlarıyla tek tek ilgilenerek istek ve arzularını dinledi.

Kütahya İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’ndeki programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan ile eşi Nilgün Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile eşi Aysel Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ile eşi Şirin Yılmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici ile eşi Elif Bilici, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam ile eşi Hanife Atam, Vali Yardımcısı Sedat Oktar, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur ile eşi Hatice Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, bazı daire müdürleri, şehit yakınları ile 15 Temmuz gazileri katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir