Kütahya Fuarı kapılarını açtı

1244

Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Fuarı olarak 43. kez kapılarını açtı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kütahya Evliya Çelebi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle devam etti.

“65 ESNAFIMIZ KATILIM GÖSTERDİ”

Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu kürsüye geldi. Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Fuarı hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “22 Sivil Toplum Kuruluşumuz bu festivale iştirak ediyor. Geçtiğimiz yıl 70 esnaf katılım gösterdi. Bu sene yine her sektör gurubundan 1 esnaf katıldı ve 65 esnaf katılım göstermiş bulunuyor. Bu sene sahne alacak sanatçılarımız vatandaşlarımızın ve özellikle genç kardeşlerimizin talepleri dikkate alınarak; ülkemizin popüler sanatçılarını davet ettik. Fuar boyunca ‘’Demokrasi ve Şehitlerimiz’’ konulu fotoğraf sergisi siz kıymetli hemşehrilerimizin ziyaretine açık olacaktır. Geleneksel hale getirdiğimiz ‘Sünnet Şöleni’ni 21 Temmuz’da gerçekleştireceğiz. Ayrıca yine geleneksel olarak düzenlediğimiz ‘Belediye Kick Boks Turnuvası’nı 29-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceğiz” dedi.

“KÜTAHYA BÖLGENİN YILDIZI”

Fuarın Kütahya’nın tanıtımına sağlayacağı faydaya dikkat çeken Başkan Saraçoğlu, “Kütahya Fuarı bölge halkının eğlence, alışveriş, ihtiyaçlarını karşıladığı gibi aynı zamanda ilimizin tanıtımına da katkı sağlayacak, Kütahya’yı hem Türkiye’de hem de dünyada tanıtmış olacağız. Kütahya’nın tarih ve kültürü zenginliği, yeraltı ve yerüstü kaynaklarının bolluğu ve bunların yeterince anlatılması gereken bir zaman dilimine girdik. Kütahya’mız tüm 12 ilçesiyle adeta bir açık hava müzesi, bölgenin yıldızı. Çinisiyle, madeniyle, termaliyle önemli bir kavşak noktası ama bunun tanıtılması bizlerin görevi. Özellikle bu fuarımız da çinimizi, termalimizi, Kütahya’nın kültürünü tanıtmaya bir vesile olacak inşallah” diye konuştu.

“19 BÜYÜKELÇİYİ FUARA DAVET ETTİK”

Kütahya’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı adaylığı hakkında da bilgiler verdi Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu. Fuara 19 büyükelçinin de davet edildiğini belirten Başkan Saraçoğlu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren çinimizin hem kültürel anlamda hem de ekonomik anlamda hak ettiği değeri görmesi için ciddi mesai harcıyoruz. Şehrimizin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girmesi için hem Valiliğimiz, hem Zafer Kalkınma Ajansımızla hem Çiniciler Odası, hem de el sanatlarıyla önemli bir adım gerçekleştiriyoruz. 2 yıl önce başladığımız bu müracaat sürecinde geçen ay itibariyle UNESCO’ya müracaatımızı gerçekleştirdik. UNESCO’ya üye olan Gaziantep ilimizden sonra ikinci başarıyı inşallah Kütahya olarak sizlerle beraber paylaşacağız. Bu anlamda 28 Temmuz’da katılım sağlamaları için 19 büyükelçiyi fuarımıza davet ettik” dedi.

“ZENGİNLİKLERİMİZİN TANITILMAYA İHTİYACI VAR”

Vali Ahmet Hamdi Nayir fuarların illerin zenginliği olduğunu belirterek Kütahya’nın sahip olduğu zenginliklerin tanıtılması gerektiğine dikkat çekti. Fuarların aynı zamanda birlik ve beraberliği pekiştirme de önemli bir rol üstlendiğine de değinen Vali Nayir, “Güzel Kütahya’mızın zenginlikleri var. Tarihi, doğal, yeraltı, el sanatları, jeotermal zenginlikleri var. Bu zenginliklerin hepsinin de tanıtıma ihtiyacı var. Bu zenginliklerimizi önce ülkemize, sonra dünyaya tanıtmamız ve bundan istifadeyi en yüksek dereceye çıkarmamız gerekiyor. Bu tanıtımların da en önemli ayağı, en önemli aracı fuarlar. Bizler il yönetiminde bulunanlar olarak değişik yerlerdeki fuarlara katılarak ilimizi tanıtmaya çalıştığımız gibi ilimizdeki fuarlarda bu zenginliklerimizi önce insanımıza sonra misafirlerimize tanıtma gayreti içerisindeyiz. Geldiğimiz nokta güzel bir nokta. 43. sayısına ulaşan fuar Kütahya için bir zenginliği ifade ediyor. Bizler bu fuardan beklentilerimizi sürekli yüksek tutuyoruz. Valilik, yerel yönetimler, üniversite, Sivil Toplum Kuruluşları olarak Kütahya’ya ait olan her değeri tanıtma konusunda üstümüze düşeni yapma gayreti içerisindeyiz. Bu bizim görevlerimiz arasında öncelik arz eden hususlardan biri. Bu konudaki çalışmalarda ilde birliği ve beraberliği sağlamak da bizim görevimiz. Bu fuarlar aynı zamanda şehir kimliğinin oluşmasında, şehirdeki birlik ve beraberliğin oluşmasında da önemli bir yer tutuyor. İnsanımızı bir araya getiren, gönüllerimizi bir araya getiren her duygu, her faaliyet bizim için önemli. Fuarlar vesilesiyle de olsa güzel Kütahyalılarımız bir araya geliyorsa bu ülkeye sahiplik noktasında, yeni 15 Temmuz’lar yaşamama noktasında bizlere daha fazla ümit verecektir” diye konuştu.

Kütahya Halk Eğitim Merkezi Ferace Halk Oyunları Topluluğu gösterisinin ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki protokol üyeleri açılan stantları tek tek gezip esnafla sohbet etti.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş’ın at ve deveye binerek fuar alanını gezmesi, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyelerinin ok atması renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Açılış törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile eşi Aysel Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Fuarı 30 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir