Şehit yakınlarından alınan bayrakları Erdoğan’a götürdüler

1346

Kütahya’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, AK Parti Gençlik Kolları tarafından program düzenlendi. Program kapsamında gençlik kolları üyesi gençler, şehit yakınlarından alınan Türk bayraklarını Erdoğan’a götürdüler.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Batur, Börekçiler Mahallesindeki Ulu Cami önünde düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da millete silah doğrultanlarla, Çanakkale’de silah doğrultanların hedeflerinin aynı olduğunu söyledi.

Darbe girişiminde bulunanların amaçlarının Türk bayrağının dalgalandığı vatanı parça parça bölmek olduğunu dile getiren Batur, şöyle konuştu:
“Ecdadımız Çanakkale’de yedi düvele karşı nasıl mücadele verdiyse, aynı amaçla milletin iradesini gasp etmek için 15 Temmuz gecesi ihaneti kurgulayanlara karşı mücadele ettik. Tarihimizin en uzun gecesi olan 15 Temmuz gecesi, uçaklara, tanklara ve silahlara karşı göğüs gerdik. Ve asla pes etmedik. İhanet ne denli büyük olursa olsun, ne kadar kanlı olursa olsun asla yılmadık ve yıkılmadık. Milletin adamı üzerinden millete yapılan suikasta müsaade etmedik. Başkomutanın emriyle meydanlarda ihanete sel olduk. Hainleri planlarıyla birlikte yerle bir ettik. O gece cephedeki evladına dua eder gibi dua etti anneler. O gece vatan parçalanmasın diye 250 kahraman şehit oldu. 2000’den fazla kahramanımız ise gazi oldu. O gece evlatlar Ulubatlı Hasan, Seyit Onbaşı eşler, kadınlar Nene Hatun oldu. İhanete geçit vermediler, düşürmedi sancağı yere.”

Daha sonra, AK Parti Gençlik Kolları üyesi Ümmü Gülsüm Birlik, şehit Hasan Yaşar’ın 7 yaşındaki kızı Ecrin Yaşar’dan, Hakan Baykaya da şehit Hasan Kahraman’ın babası Beytullah Kahraman’dan Türk bayrağını teslim aldı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, partililer ve vatandaşların katıldığı etkinlik, şehitler için dua edilmesinin ardından sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir