15 Temmuz şehitleri için mevlit

1156

Kütahya’da, tarihi Ulu Camide cuma namazında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitler için mevlit okundu, dua edilerek, lokma tatlısı ve lokum dağıtıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Ulu Cami’de program düzenlendi.
Cami görevlilerince mevlit ve Kur’an okunarak şehitler için dua edildi.

Burada vaaz veren İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Türkiye’nin 15 Temmuz’da tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşadığını söyledi.

Millet olarak sahip olunan birlik ruhu ile darbe girişiminin bertaraf edildiğine işaret eden Hazırlar, şunları söyledi: “Cenab-ı Allan, o karanlık gecede bu millete aydınlığı lütfetti ve o hainlerin kirli emelleri boşa çıktı. Bunun için rabbimize sonsuz hamdı senalar olsun inşallah. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki, tarih boyunca en büyük bozgunculuk ıslah etme adı altında yapılmıştır. En büyük bozgunculuk din kisvesine bürünerek milletin dini duyguları istismar edilerek yapılmıştır. Milletimizin 15 Temmuz gecesi sergilediği onurlu duruşu, sıradan bir duruş değildi. Nesiller boyunca hatırlanacaktır. O gece yapılmak istenen, bu milletin umudunu, mazlumların bu coğrafyadan beklentilerini ve ümitlerini tarumar etmekti.”

15 Temmuz hain darbe girişiminden çıkarılacak derslerin de olduğunu ifade eden Hazırlar, “O karanlık geceyi bize yaşatanları asla unutmayacağız. Onlara hamilik yapanları, akıl hocalığı yapanları asla unutmayacağız. Yüce dinimizi sahih kaynaklardan doğru bir şekilde öğrenmek için gayret göstereceğiz. Kalbimizi, aklımızı, ruhumuzu, irademizi başkalarına teslim etmeyeceğiz. Bizi, Allah’a kulluk yerine kendilerine kul olmaya davet edenlere asla itibar etmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla ihmal etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Vaazın ardından şehitler için dua edildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir