Aynı inançla Millet Meydanda

1203

Kütahya’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi. Sabah namazı ile son bulunan program için binlerce vatandaş Zafer Meydanına adeta akın etti.

Demokrasi nöbeti, Gençlik Merkezinden Zafer Meydanına kadar devam eden yürüyüş, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından şehitler için dua edildi.

15 TEMMUZ’DA MİLLET, İHANETE BAŞ EĞMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ”

Törende konuşan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, milletin 15 Temmuz’da bu toprakların gördüğü en büyük ihanete baş eğmeyeceğini, prim vermeyeceğini en iyi şekilde gösterdiğini söyledi.

Kütahya halkının yaşanan ihaneti unutmamak ve unutturmamak için yine meydanları doldurduğunu belirten Nayir, şöyle konuştu: “Bizler aynı gecede hem hüznü hem de sevinci aynı gecede yaşadık. Bu topraklarda yaşayan herkes buna şahit oldu. Bizler gelecekte de bunların yaşanabileceği endişelerini muhafaza ediyoruz. Yaşananları unutturmamamız için bir araya geliyoruz. Kendi seçtiğimiz iradenin hayatiyetini devam ettirmemiz için milli iradenin varlığı için, demokrasinin varlığı için canı pahasına bu konuda göstereceğimiz gayreti hesaba katmadılar. 15 Temmuz denilince biz hem ihaneti hatırlayacağız, hem de 250 kıymetli şehidimizi rahmetle hatırlayacağız. Hem de fedakarlıkların en büyüğünü yapan 2 bin 200 gazimizi hatırlayacağız. Onlarla birlikte diğer bütün şehitlerimizi de hatırlayacağız.”

“15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da aziz milletin 15 Temmuz’da büyük bir mücadele verdiğini hatırlatarak, bundan sonra hainlerin büyük bir ihanete kalkışamayacağını dile getirdi.

Saraçoğlu, şunları söyledi: “Hain darbe girişimine karşı, bugün olduğu gibi geçen yıl da bu Zafer Meydanını dolduran siz Kütahyalı hemşerilerimize selam olsun. Bugün 15 Temmuz’daki şanlı direnişimizi bu meydanda anıyoruz. 15 Temmuz denilince hem hain bir darbe ve işgal girişimi hem de bu milletin o kutlu direnişini, o asil kıyamını hatırlıyoruz. Hatırlayacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız inşallah. Adı sanı ne olursa olsun. Hangi ideolojiden, hangi kaynaktan beslenirse beslensin, terör örgütlerinin birbirinden farkının olmadığını her daim vurgulayacağız. 15 Temmuz Destanını bu millete yazdıran hainlere karşı yerli ve milli ruhu yaşatmak için mücadele edeceğiz. Ve buna hep birlikte söz veriyoruz.”

“BİZLER DE MEMLEKETİMİZİN İHTİYACI OLURSA ŞEHADETE BİLE YÜRÜRÜZ”

AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş ise, burada yaptığı konuşmasında, ‘Çıkma, tehlikeli’ diyen annenin, ‘Anne ölmek için ne kadar güzel bir gün’ diyeli tam 1 yıl oldu’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, hain darbe girişimi karşısında, ‘Ben milletimin üzerinde bir güç tanımıyorum’ diyeli 1 yıl olduğunu da hatırlatan Çetinbaş, şöyle konuştu: “O geceden bugüne çok şey değişti. Ama içimizde, o hainlere karşı duyduğumuz kin, nefret hiç değişmedi. Her gün artarak devam ediyor. Biz FETÖ’yü, onun hain köpeklerini de, memlekete verdikleri zararı hiçbir zaman unutmayacağız. Sizlerin kahramanlıklarınızı, seçilmiş liderinize, vatanına sahip çıkışınızı hiç unutmayacağız. Biz, başka şeyleri de unutmayacağız. Darbeden hemen sonra, ‘Kontrollü darbe’ lafını çıkaranları, MİT tırlarını ifşa ettiği halde gazeteci kisvesi, milletvekili kisvesi altına sığınıp adaletten kaçan hainler için Ankara’dan İstanbul’a yürüyenleri hiç unutmayacağız. Bizler de yürümeyi biliriz. Hem de memleketimizin ihtiyacı olduğunda şehadete bile yürürüz.

MEMUR-SEN ÜYELERİNDEN ANLAMLI YÜRÜYÜŞ

Kütahya’da, Memur-Sen üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 249 şehidi, onların fotoğraflarının yer aldığı önlüklerle yürüyerek andı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla tarihi Ulu Cami önünde toplanan sendika üyeleri, FETÖ’yü protesto eden sloganlar attı. Daha sonra üyeler, üzerlerindeki önlükte ismi ve fotoğrafı bulunan şehidin adının okunmasıyla, “Burada” diye bağırdı.

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016’da ülkenin işgalin ve parçalanmanın eşiğinden döndüğünü söyledi. FETÖ’nün hain bir şekilde millete boyun eğdirmeye çalıştığını belirten Köse, şöyle konuştu: “Bu girişimi darbenin yanında bir işgal girişimi olarak değerlendiriyoruz. Hain darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah bu millete karşı kullanıldı. Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT saldırıya uğradı. Genelkurmay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum işgal edildi. Onlarca kurumun işgalini ise millet engelledi. Darbe girişimi sonucu 249 kahraman kardeşimiz şehit, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu.”

Demokrasi nöbeti, söyleşi, ezgi ve marşların okunduğu halk konseri, vatandaşlara yapılan ikramlar ile Zafer Meydanında toplu olarak kılınan sabah namazı ile sona erdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir