‘Kütahya belediyesini vatandaşlarımıza hediye ediyoruz’

1219

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yapımı devam eden yeni belediye hizmet binasını inceleyerek yetkililerden inşaat süreci hakkında bilgiler aldı.

“BÜYÜKŞEHİRE YAKIŞIR OLACAK”

“Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde hizmet görmesi açısından ve bütün müdürlüklerin bir bina içerisine toplanarak daha iyi hizmet sunma adına ve büyükşehir’e yakışır şekilde bir bina inşa ediyoruz” diyen Saraçoğlu, “Tüm Kütahya’yı idare edebilecek kapasitede bir bina olması için yaklaşık bir buçuk yıl 30 büyük şehir illeri ile irtibata geçilerek aralarında en iyi mimari ve kullanışlı bir şekilde Kütahya belediyesini vatandaşlarımıza hediye ediyoruz” diye konuştu.

38 BİN METREKARE İNŞAAT ALANI

Yeni yapılan binaların altlarında otopark mecburiyetini uygulamaya başladıklarını dile getiren Saraçoğlu, “Bu nedenle bizde örnek olması sebebiyle yeni belediye binamızın altını otopark olarak dizayn ettik. Sadece zemin katı 220 araç kapasitesinde oluşturduk. Ön bahçeyi de otopark olarak kullanmamız durumunda daha fazla aracın yer bulacağı ve minimum seviyede Kütahya’mızın otopark ihtiyacını karşılayabilecek bir otopark kullanım olanı olacak” dedi.

MODERN OFİSLER OLACAK

Belediye içerisinde çalışacak olan personeli, vatandaşların tümünü çalışırken görebilecek bir hale ve daha modern bir hale getirdiklerini de kaydeden Saraçoğlu, “Vatandaşlarımız birbirimizi görmesi açısından açık ofis sistemi üzerinde durduk dedi. Saraçoğlu bunun yanı sıra 31 adet müdür odamız yeni belediye binamızın içerisinde olacak bu müdür odalarımızı da kapalı oda olarak tasarladık dedi. Binalarımızı kendi kültürümüze yakın Selçuklu mimarisini öne alarak yaptık kat yüksekliği ve asansörleriyle yaklaşık 8 kata çıkacak bir inşaat buraya yapılacak. Kütahya’da özellikle belirtmek isterim ki en geniş inşaat sahasına sahip ve bunun yanında Selçuklu mimarisinin ön plana çıktığı bir projedir nitelikleriyle ve özellikleriyle yeni belediye binamız kültürümüzü yansıtan bir mimari doku ile Kütahya da benzeri olmayan bir binadır” ifadelerini kullandı.

“2018 TEMMUZUNDA İNŞALLAH BİTMİŞ OLACAK”

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, inşaatın daha erken bitirilmesi için ikinci bir kule vincin Perşembe günü devreye gireceğini ve bu sebeple 2018 yılının temmuz ayına yetiştirilebilmesi için yoğun gayret edildiğini de belirttiği açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve daha ferah bir binada işlerinin daha hızlı yapılabilmesi açısından yüklenici firmadan söz aldı. Böyle bir binanın yapımında emeği geçen Tüm teknik ekibe ve yüklenici firmamıza teşekkür ediyorum. Yeni belediye binamızı depreme dayanıklı bir bina olarak inşa ediyoruz. Kütahya’da olabilecek deprem şiddetlerinin üzerinde bir belediye binası inşa ediyoruz. Kütahya’nın deprem ölçeğini göz önünde bulundurarak o ölçeklerin üzerinde bir dayanıklıkta bina inşa ediyoruz.”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir