Bal ormanında hedefe ulaşılıyor

1302

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Türkiye’nin bal üretimini arttırmak ve arıcılara destek olmak amacı ile başlatılan bal ormanları projesi çerçevesinde tüm illerde olduğu gibi Kütahya’da da çalışmalar sürüyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü hayata geçirilen proje çerçevesinde tesis ettiği bal ormanları ile biyolojik çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesine katkı sağlarken, bal üretiminin artırılmasına da destek oluyor.

Bal Ormanları Projesi çerçevesinde Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Şaphane Şefliği Karamustafalar köyünde 42 hektar alanda 2010 yılında kurulan bal ormanı hedefine ulaştı.

42 hektar alanda kurulan Karamustafalar Bal Ormanına bin 500 adet badem, 2 bin 200 adet iğde, 2 bin 200 adet mahlep ve 5 bin 600 adet akasya olmak üzere toplam 11 bin 500 adet fidan dikildi.

Mayıs ayında vejetasyonun başlaması ve gerek otsu bitkilerin gerekse de akasyaların çiçeklenmesi ile yüksek nektar oranına ulaşması sebebi ile arıcıların ilgi odağı olan Şaphane Karamustafalar Bal Ormanı il dışındaki arıcıların da uğrak yeri oldu. Muğla ili Köyceğiz ilçesinden Siyami Avcı akasya ağaçları ve diğer floranın zenginliği ile Karamustafalar Bal Ormanını tercih etmesine sebep oldu.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü sınırları dahilinde Domaniç’te 1 adet, Emet’te 1 adet, Gediz’de 2 adet, Kütahya’da 5 adet, Simav’da 2 adet ve Tavşanlı’da 1 adet olmak üzere toplam 12 adet bal ormanı tesis edilmiş, 2017 yılında 2 adet yeni bal ormanının tesis edilmesi planlanıyor.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir