Kütahyalı öğrenciler Avrupa tecrübelerini paylaşıyor

1359

Turizm alanında ihtiyaç duyulan kalifiye eleman yetiştirmeye yönelik meslek programları uygulayan Kütahya Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin Avrupa tecrübesi yaşamalarını sağladı.

2016 yılında Ulusal Ajans tarafından kabul edilen 2016-1-TR01-KA102-028804 nolu “Turizm Alanında Öğrenci Becerilerin Geliştirilmesi” başlıklı Erasmus+ projesi kapsamında öğrenciler Almanya ve Avusturya’da staj yapmaları ve kültürel etkinliklerle yabancı dil becerilerini geliştirme imkânı buldular.

Avrupa’da staj faaliyetlerine katılarak mesleki bilgi ve becerilerini geliştiren öğrenciler elde etmiş oldukları bilgileri okuldaki diğer öğrencilere aktarmanın yanı sıra turizm işletmelerinde devam edecekleri staj yerlerindeki meslek mensuplarıyla da paylaşarak elde edilen becerilerin daha geniş bir etki oluşturmasına katkı sağlıyor.

Proje kapsamında Avrupa’da staj faaliyetlerine katılan öğrenciler bu projenin kendileri için büyük bir fırsat oluşturduğunu, proje faaliyetlerinin Avrupa kültürünü öğrenme, çalışma düzeni, sosyal hayat, yabancı dil gelişimi ve mesleki becerilerinin artmasına imkan sağladığını, geleceğe yönelik bir vizyon geliştirmelerine yardımcı olduğunu belirterek memnuniyetlerini ifade etti.

Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında yürütülen bu proje Avrupa birliği tarafından sağlanan hibe ile finanse edilmekte.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir