Yetimler yararına iftar programı

1347

Kütahya’da, İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği, Kadın Kolları Birimi “Yetimleri Giydiriyoruz” adlı iftar programı düzenledi.

Yetimlerin bayramlık ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, İHH Kütahya İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları, “Yetimleri Giydiriyoruz” adlı iftar programı düzenledi. Grand Çınar Otel’de gerçekleştirilen ve “Orucumuzu kardeşliğe açıyoruz” adlı iftara, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, SGK Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü İhsan Kaymak, İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, İHH Tavşanlı Başkanı Mümtaz Serdaroğlu, dernek üyeleri ve aileleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında konuşan İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Yetim Birimi Başkanı Serhan Dayanç, “Yetimleri Giydiriyoruz” iftar programının sadece Kütahya’da değil, tüm Türkiye’de gerçekleştirildiğini ifade ederek “İllerimizin ve Kütahya’nın yaptığı bu programlara siz gönüllülerimizin destekleri ve katılımıyla, hem Türkiye’deki hem de dünyada mazlumların olduğu her yerde yetimlerimizin yüzünde gülücükler eksik olmuyor. Bayrama neşeli ve mutlu girmeleri için gayret gösteriyoruz. Bugün İHH olarak 56 ülkede 90 bin çocuğun her ay düzenli şekilde bakımı üstleniliyor. Eğitim, sağlık, barınma ve yiyecek konularında destek veriyoruz. Her yıl dünyanın 135 ülkesinde, 800 bin çocuk dönemsel olarak ihtiyaçları karşılanıyor.” diye konuştu.Sizler aslında sadece yetim yavrularımızın bedenlerini giydirmiyorsunuz. Hem bedenleri hem de yetim yavruların o minik yüreklerini giydiriyorsunuz. Onlara azim, inanç, ayakta kalma gücü veriyorsunuz. Rabbimiz ayetlerinde yetimi kollamanın, gözetlemenin ve desteklemenin gerekliliğini biz Müslümanlara önemle emrediyor. Peygamber Efendimiz’de bir hadisinde şöyle söylüyor; “Kim kendi yetimini veya bir başkasının yetimini himaye ederse, onunda ben şu iki elimin parmakları gibi cennette komşu olacağız” diyor. Ne mutlu yetim sevindirenlere.” diye konuştu.

400 davetlinin katıldığı “Yetimleri Giydiriyoruz” iftar programında, yetimlerin bayramlık ihtiyaçlarının giderilebilmesi için yaklaşık 20 bin liralık yardım toplandı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir