ASKF Başkanlığına Cengiz yeniden seçildi

1543

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Olağan Genel Kurulunda, başkanlığa yeniden Murat Cengiz seçildi.

Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen Kütahya ASKF 17’inci Olağan Genel Kurulu’nda üyeler, tek liste olarak gidilen seçimde Murat Cengiz ve ekibini tekrar yönetime seçti.

Cengiz, burada yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı gençlere daha etkin ve ulaşılabilir hizmetler sunabilmek amacıyla var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Gençlerin daha iyi şartlarda spor yapabilmeleri için projeler ürettiklerini ve bu projelerin hayata geçirilmesi için gidilmesi gereken her yere bıkmadan usanmadan gittiklerini dile getiren Cengiz, şöyle konuştu: “Bundan sonra işimiz daha zor. Ülkemizin geleceği gençlerimizin sadece sağlıklı ve ahlaklı bireyler olarak yetişmesi yetmiyor. 15 Temmuz’da yaşadığımız hain darbe girişimi, sporcularımıza milli şuur da aşılamamız gereğini de ortaya çıkarmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle geride bıraktığımız 3 yıl içerisinde bizim görevimizi yapmamızda desteklerini her zaman hissettiğimiz tüm paydaşlarımıza kamu ve sivil toplum kuruluşlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Genel kurulumuza uzaktan yakından gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Genel kurulumuzun ülkemize ilimize ve camiamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Genel kurulların bir yenilik ve heyecan olduğunu söyleyen Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık ise, rahmetli Asım Alkış’ı anarak, “Onun attığı tohumlar, adımlar bugünlere kadar geldi. Spora gönül veren insanlar onun sayesinde ortaya çıktı. Başlattığı bu heyecan, Kütahya’da hızlanarak devam ediyor. Kütahya Belediyesi olarak özellikle Başkanımız önderliğinde, geldiğimiz günden bu buna her dallarda spor faaliyetlerine önem vermeye çalıştık.” dedi.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun söylediği bir sözü hatırlatan Arık, “Başkanımız her zaman der’ Bizim meselemiz gençlik, bizim meselemiz gelecek’. Bu sözünden dolayı, belediyenin imkanları dahilinde spor anlamında ne gerekiyorsa yapmaya başladık ve devam edeceğiz. Yerel idareler olarak bizlere görev düşüyor. Kütahyaspor tarihine bakıldığında belediye anlamında bugüne kadar verilen en büyük desteği verdik. Desteklerimiz devam edecek.” diye konuştu.

Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen de, Kütahya’da kayıtlı 188 spor kulübü ve yaklaşık 55 bin lisanlı sporcu olduğunu belirttiği konuşmasında, şunları kaydetti: “Kütahya, nüfus oranı ve bulundurduğu kulüp ve lisanslı sporcu sayısı ile Türkiye’de ilk 20’de yer alıyor. Bu yüzden kulüplerimize destek veren sponsorlarımıza, belediyemize ve kulüpçülük ölmesin diye hayatlarından ödün vererek çalışmalarına devam eden kulüp yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Ülke olarak eğer uygar medeniyetler arasında yer almak istiyorsak, her alandaki gibi spor kabiliyetlerimizi ortaya çıkarmak, geliştirmek zorundayız.”

Konuşmaların ardından okunan faaliyet ve denetleme kurulu raporlarının kabul edilmesiyle yeni yönetiminin seçimine geçildi.

Yönetime tek listenin talip olduğu seçimde, Murat Cengiz ve ekibi, bütün üyelerin kabul oyunu alarak tekrar seçildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir