Kütahya’da “Ümmet İftarı”

1415

Kütahya’da, İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği öncülüğünde, İslam coğrafyasında yaşanan acıları paylaşmak amacıyla “Ümmet İftarı” düzenlendi.

Tarihi Ulu Cami’de yer sofrası kurularak gerçekleştirilen ve Libyalı öğrenci Süleyman Abdülhafid’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında vatandaşlar hurma, su, ayran ve simitle iftar yaptı.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, burada yaptığı konuşmada, ramazanın en anlamlı iftarlarından birine katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ramazanın hayırlara vesile olmasını dileyen Nayir, “Böyle mütevazi bir sofrada sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu davete icabet eden herkesin Allah oruçlarını kabul eylesin. İnşallah ramazanın gerektirdiği şekilde yaşayıp ramazandan istifade edenlerden oluruz.” dedi.

Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar da geleneksel hale getirdikleri “Ümmet İftarı” ile İslam coğrafyasında yaşanan acılara dikkati çekmek istediklerini belirtti.

Önceki yıllarda cami avlusunda gerçekleştirdikleri iftar programını bu yıl yağmur dolayısıyla cami içinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Yenipazar, şunları söyledi:

“Biz bu iftarları yeryüzünde yoksulluk ve açlıkla imtihan edilen Müslümanların hallerini anlamak amacıyla düzenliyoruz. Bugün orucumuzu simit, ayran ve suyla açacağız. Şükürler olsun Rabbimiz bize bol nimetler vermiş ancak bunu bulamayanlar da var. Ramazan ve oruç Allah rızasının yanında, bu nimetleri bulamayanlarla empati kurabilmek ve onların neler hissettiklerini hissedebilmek için var. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Allah herkesten razı olsun.”

Programa Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mülteci aileler ile çok sayıda vatandaş katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir