DPÜ’de mezuniyet coşkusu

1980

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezunları için tören düzenlendi. Törende konuşan vali Nayir, mezun öğrencilerin gittikleri memleketlerinde Kütahya’yı tanıtacaklarını belirtirken, Rektör Gören de öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesindeki Spor Salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrenciler ve ailelerinin mutluluğunu paylaşmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Nayir, “4 yıl önce bize emanet edilen sizleri ailenize teslim ediyoruz. Bizler inanıyoruz ki sizler kültürünüzü ilimize taşıyarak Kütahya’yı zenginleştirdiniz. Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve kurtuluşun şehri Kütahya’dan da sizler etkilendiniz. İnşallah bundan sonra gittiğiniz yerlerde Kütahya’dan öğrendiklerinizi güzel aksettirerek bir Kütahya sevdalısı olarak ilimizin temsilcileri olacaksınız. Temenni ediyorum ki önünüzdeki hayat içerisinde umduğunuza nail, korktuğunuzdan emin olursunuz” diye konuştu.

Törende mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, “Hayatta başarılı olmanızı, başarılı işlere imza atmanızı dilerim. Sizlere bir yandan başarı dilerken, mutluluk, sağlık, huzur dilerken, diğer yandan sizleri bekleyen tehlike ve düşmanlara karşı uyarmak istiyorum. Bundan sonra yürüyeceğin yolda, birçok tehlikeli engellerle karşılaşacak, iş hayatında seni kıskanan, başarılı olmanı istemeyen düşmanların olacak. Ama korkma! Çünkü senin karşına çıkan bu düşmanlar, senden öncekilerin karşısına da çıkmışlardı. Onları iyi tanıyor, nasıl mücadele edeceğini artık biliyorsun.” dedi.

Mezuniyet sonrasında öğrencilerin karşılaşabileceği zorluklar hakkında uyarılarda bulunan Gören sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlk düşman, ‘Tembelliktir’. Tembellik, mert bir düşman değildir, asla doğrudan karşına çıkmaz. Kılıktan kılığa girerek, bin bir hile kullanarak, felekten bir gün diyerek, yarın diyerek, daha zamanı var diyerek, yorgunsun dinlen diyerek seninle savaşır durur. Bu tehlikeyi hafife alma genç kardeşim! En azılı olanı, en insafsız olanı, en tehlikeli olanıdır. Bu düşmanlarla baş edebilirsin, korkma! Yeter ki mücadele etmeye bir karar ver, teslim olma. İkinci düşman, ‘Kötü Arkadaştır’. Şunu bil ki genç kardeşim; bir insanın başına gelebilecek en büyük kötülük, kötü bir arkadaştır. Her kötülük gibi, o da sinsidir, maskelidir. Senin gibi giyinir, senin gibi konuşur, senin gibi yer içer. Dost ağzı kullanır, yardımına koşuyor gibi görünür. Seni kendine benzetir ve nihayet seni tutsağı eder. Unutma, gerçek dost acı söyleyendir. Unutma, en iyi arkadaş sırtını dayayabildiğin arkadaştır. Sen yokken, senin olmadığın ortamlarda, senin adın geçtiğinde seni doğrulayan, seni savunandır. Az bulunur, ama bir tanesi bile sana güç verir. Son düşman, ‘Kötü Örneklerdir’. Bu örneklerden oldukça fazladır. İnsanlığın saflığından ve temiz yürekliliğinden istifade ederek cebini doldurup ense şişirenler, unutmayın ve aldanmayın, sizin en ciddi düşmanlarınızdır. Şunu belirtmek isterim ki, hiçbir hayat, bire bir kopyalanamaz. Başarıya giden kestirme yollar diye bir şey yoktur, en kestirme yol bildiğin yoldur. Cesur olmak, yürekli olmak farklı bir şeydir, olması gerekendir. Ama maceraya atılmak cesur olmak değildir. Başkalarının tırmandığı duvarı kullanabilirsin, ama bu başkalarının başarılarını tekrar edeceğin anlamına gelmez. Yolunuzun üstüne pusu kurmuş bu düşmanlarla savaşa hazır olun. Savaşı kazanacağınızdan eminim, çünkü bu savaşı kazanacak iki güce sahipsiniz, güçlü iradeniz, çalışma azminiz.”

Açılış konuşmalarının ardından 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında üniversite genelinde dereceye giren lisans ve ön lisans programı öğrencilerine başarı belgeleri takdim edildi.

Lisans Programları birincisi Türk Dili ve Edebiyatı Fakültesi öğrencisi Bilge Tüzen’in başarı belgesi ile plaketini Vali Ahmet Hamdi Nayir verdi.
Mezuniyet töreni, DPÜ Dans Topluluğu tarafından Kütahya yöresine ait folklor gösterisi ve kep atmayla son buldu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir